Στην Κίνα η κυκλοφορία του Nokia 6 - του πρώτου νέου smartphone με το brand της Nokia

Η HMD Global, η φινλανδική εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα χρήσης του brand της Nokia σε κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε την Κυριακή το πρώτο της smartphone, που στοχεύει στο κινεζικό κοινό, στην τιμή των 1.699 γιουάν (246 δολάρια).

Θα πρόκειται για το πρώτο λανσάρισμα νέου smartphone με το όνομα της Nokia από το 2014. Η νέα συσκευή, Nokia 6, έχει λειτουργικό Android και κατασκευάζεται από τη Foxconn. Θα πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα, μέσω του online καταστήματος JD.com, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Η απόφαση της HMD για λανσάρισμα του πρώτου Android smartphone στην Κίνα αντικατοπτρίζει την επιθυμία να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες καταναλωτών σε διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο...πρόκειται για μια στρατηγικά σημαντική αγορά» αναφέρει η HMD σε ανακοίνωσή της.
Η Nokia, ως γνωστόν, κάποτε κυριαρχούσε στον χώρο των κινητών, αλλά έχασε έδαφος κατά την άνοδο των smartphones- και στη συνέχεια επέλεξε τα Windows της Microsoft για τη σειρά Lumia. Μετά τη συμφωνία εξαγοράς του τμήματος τηλεφώνων από τη Microsoft (2014), η Microsoft συνέχισε να πωλεί φθηνότερα βασικά τηλέφωνα υπό το όνομα της Nokia και τα smartphones Lumia υπό το δικό της, ωστόσο πέρυσι εγκατέλειψε και τους δύο τομείς δραστηριότητας.
Η HMD τον Δεκέμβριο ανέλαβε το τμήμα feature phones της Nokia και υπέγραψε συμφωνία με την οποία της επιτρέπεται η αποκλειστική χρήση του brand της Nokia σε τηλέφωνα και tablets για την επόμενη δεκαετία. Θα πληρώνει ποσοστά στη Nokia για το brand και τις ευρεσιτεχνίες, αλλά η Nokia δεν έχει κάποια άμεση επένδυση στην HMD, καθώς τώρα επικεντρώνεται σε εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και ευρεσιτεχνίες τεχνολογίας.
Η HMD λάνσαρε επίσης κάποια βασικά τηλέφωνα τον προηγούμενο μήνα. Όπως έχει ανακοινώσει, επιδιώκει να λανσάρει περισσότερα νέα προϊόντα στο πρώτο μισό του έτους.
Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του BBC, η ανακοίνωση συνέπεσε με το τέλος της CES στο Λας Βέγκας, όπου ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν διάφορα νέα κινητά και gadgets.
Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia 6, διαθέτει Android 7.0, οθόνη 5,5 ιντσών, 1080p, κάμερα 16 megapixel, 4 GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 64 GB και δύο ενισχυτές υποστηριζόμενους από τεχνολογία audio processing Dolby Atmos, που σύμφωνα με την HMD κάνει τον ήχο να «ρέει» γύρω από τους χρήστες.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια