Τεστ νοημοσύνης δωρεάν στα ελληνικά (European Iqtest)

Τεστ νοημοσύνης δωρεάν στα ελληνικά

Αυτή είναι μια εκδοχή του Ευρωπαϊκού IQ τεστ (European IQ Test) στα ελληνικά, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πολλά χρόνια σε διάφορες μορφές. Υποτίθεται ότι παρέχει περισσότερη ακρίβεια αποτελέσματος, στην περιοχή 140 - 160 (Cattel κλίμακα - STDEV 24) δηλαδή 127-140 στην κλίμακα Stanford Binet.
Το μέγιστο σκορ που μπορεί να επιτευχθεί σ' αυτό το τεστ ευφυίας, είναι iq 174 στην κλίμακα Cattel (sd=24) ή 149 στην κλίμακα Stanford Binet (sd=16) ή 146 στην κλίμακα Wechsler (sd=15). Το αποτέλεσμα αυτό αντιστοιχεί στατιστικά σε 1 στους ~1000 ανθρώπους (99.9% περίπου). 

Δύο κύριες κλίμακες χρησιμοποιούνται σήμερα από τους ψυχολόγους για την μέτρηση της ευφυΐας. Το τεστ Stanford-Binet έχει μέσον όρο 100 και σταθερή απόκλιση 16, ενώ τα τεστ Raven και Cattell IIIB έχουν επίσης μέσον όρο 100 αλλά σταθερή απόκλιση 24. Αυτό τα κάνει λίγο πιο ακριβή και πιο προσφιλή για τους ψυχολόγους. Διαθέτετε 20 λεπτά για να απαντήσετε σε 33 ερωτήματα τα οποιά είναι κατανεμημένα σε πέντε ενότητες. Καλείστε να ανακαλύψετε τη λογική που συνδέει διάφορες ακολουθίες ώστε να βρείτε ποιο σχήμα, αριθμός ή γράμμα, συμπληρώνει την αντίστοιχη λογική ακολουθία. Οι ερωτήσεις γίνονται προοδευτικά πιο δύσκολες. Αν για κάποιο λόγο σας δυσκολέψει κάποια ερώτηση παραπάνω, προχωρήστε στην επόμενη και την επανεξετάσετε στο τέλος. Το αποτέλεσμα αυτού του τεστ νοημοσύνης είναι κατά προσέγγιση και βασίζεται σε ένα περιορισμένο δείγμα του πληθυσμού. Αυτό το online τεστ δεν είναι επιστημονικά έγκυρο.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια