Δεν έχουμε τελειώσει...Το πατριωτικό, ταξικό, απελευθερωτικό μέτωπο δεν θα αργήσει να συγκροτηθεί

Γράφει ο Δημήτρης Παπαχρήστος, 
Συγγραφέας
Το γνωρίζουν και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Γνωρίζουν πως το 90% των πολιτών δεν τους θέλει και όμως εκεί, επιμένουν να υπάρχουν, διά των συγχωνεύσεων, διά των συμπαρατάξεων, διά των αυτόνομων συνιστωσών, με στελέχη - πολιτευτές εν πολλοίς καθότι γι' αυτούς η πολιτική έγινε επάγγελμα και τα κόμματα ΑΕ και επιζητούν κάποιον ρόλο.
Το 40%, κοντά ο μισός πληθυσμός της χώρας μας, βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και το 10% μετακινείται και αλλάζει κυβερνήσεις, αποτελώντας το ισορροπιστικό κέντρο και ένα μέρος 6% οδηγείται στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης έχει πολλές παρακρούσεις και το χειρότερο, έχει προκαλέσει μια γενικότερη απαξίωση, κοινωνική, πολιτική και δυστυχώς πολιτιστική και το πιο σημαντικό, για τους νέους η παιδεία έγινε εκπαίδευση και εργαλείο και διαβατήριο μετανάστευσης. Δεν λύνονται τα προβλήματα με καλαφατίσματα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν. Τα υπάρχοντα κόμματα και τα νέα μορφώματα που προετοιμάζονται από τους διάφορους πρώην έχουν τελειώσει. Με παλιά υλικά και λίγο-πολύ φθαρμένα πρόσωπα δεν μπορεί να ανανεωθεί το πολιτειακό σύστημα και κομματικό συνάμα. Η σιωπηλή πλειοψηφία θα πρέπει να βρει τον βηματισμό της, οφείλει να μιλήσει και να δημιουργήσει το πολιτικοκοινωνικό υποκείμενο που έχει ανάγκη η χώρα μας. Υπάρχει διαθέσιμος εθελοντισμός, αλλά κανένας δεν ξέρει πού να τον προσφέρει... Εχουν οι περισσότεροι από μας βολευτεί στην απογοήτευση. Στο δεν γίνεται τίποτα καθότι άλλοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Ο φόβος που καλλιεργείται από τα ηλεκτρονικά μέσα κυρίως συμβάλλει τα μέγιστα, πράγμα που βολεύει το σύστημα εξουσίας...
Μας έχουν βάλει σε έναν φαύλο κύκλο και οι συγκυβερνώντες και οι επίδοξοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοτώνονται για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα. Η Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας θα καταρρεύσει. Πάνε να μας ρίξουν στο χάος. Είμαστε χαμένοι αν πέσουμε μέσα, έλεγε ο Μπόρχες. Αν είναι λαβύρινθος υπάρχει ελπίδα.
Η μετριότητα μας πνίγει από παντού, είμαστε άξιοι αυτών που μας κυβερνάνε. Δεν τελειώσαμε. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την Αριστερά, αυτά που πιστεύουμε, τον άνθρωπο, την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την Αριστερά που αρνείται να κάνει τη βρώμικη δουλειά, που τολμάει, εμπνέει και αντιστέκεται, ψυχή τε, σώματι και πνεύματι, σε κάθε μορφή εξουσίας. Το πατριωτικό, ταξικό, απελευθερωτικό μέτωπο δεν θα αργήσει να συγκροτηθεί μέσα στην κοινωνία. Τα δύσκολα και τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια