Sponsor

ATHENS WEATHER

Χταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι

Υλικά συνταγής

για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Ύστερα από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Πηγή: sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια