Φταίει ο... Χατζηπετρής!

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος
Τελικά, εάν συνδέσει κανείς όλες τις ανακοινώσεις που εξέδωσε τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτε από όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Για την κατάσταση με τους πρόσφυγες και το άθλιο θέαμα των ανθρώπων που έχουν θαφτεί στο χιόνι φταίει ο... καιρός. Για τη στασιμότητα στην πραγματική οικονομία ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ για τα νέα μέτρα που είναι έτοιμη να λάβει φταίει ο «κακός» Β. Σόιμπλε.
Για την κατάσταση στην Υγεία φταίνε τα ΜΜΕ που δεν αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί και τέλος φταίει -γενικώς, για όλα- και η ΝΔ που κάνει... λαϊκιστική πολιτική όταν τα στελέχη της αναφέρονται στους θανάτους από τα μαγκάλια!
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, όταν από το πολιτικό προσωπικό λείπει η αίσθηση της αυτοκριτικής. Η «συγνώμη» είναι μια λέξη που δεν θα πρέπει να φοβάται ούτε αυτή ούτε η επόμενη κυβέρνηση.
Οι πολίτες θα δεχθούν τη γενναιότητα ενός υπουργού ή ενός πρωθυπουργού να αναγνωρίσει δημόσια τα λάθη του και να προσπαθήσει να τα διορθώσει.
Αυτό που δεν θα συγχωρήσει ποτέ είναι η αλαζονεία της εξουσίας και το παιχνίδι με τον... Χατζηπετρή. Από ένα σημείο και μετά κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν (ειδικά μάλιστα μετά τις υποσχέσεις του «λεφτά υπάρχουν» αλλά και τις διακηρύξεις περί κατάργησης των Μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο, της αύξησης του κατώτατου μισθού κ.λπ.) και αυτό που ενοχλεί είναι η απόπειρα του να ξεγελάς έναν λαό και να αναζητάς διαρκώς άλλους ενόχους για τα δικά σου λάθη και τις δικές σου παραλείψεις.
Αν αυτό συνεχίζεται επ’ άπειρον, τότε η πολιτική τιμωρία που σου επιφυλάσσουν οι πολίτες θα είναι πολύ «σκληρή»!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια