Sponsor

ATHENS WEATHER

Ρυζόγαλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά συνταγής


  • 250 γρ. ρύζι γλασέ ή ρύζι για ριζότο
  • 500 ml νερό
  • 500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 κόκκους κάρδαμο ή 1 φασόλι βανίλιας και τους σπόρους του.
  • 2 στικ κανέλας
  • μπολική κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής


Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ, το νερό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε στο μούλτι τη ζάχαρη και 6 κόκκους κάρδαμο.
Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν και να διαλυθούν οι κόκκοι.
Αν δεν έχουμε κάρδαμο βάζουμε κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα 1 φασόλι βανίλιας και τους σπόρους του.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σκόνη κάρδαμου. Προσθέτουμε 2 στικ κανέλας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνέχεια για να μην κάψει το γάλα ή για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Με το που πάρει βράση το μείγμα μου χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.
Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη, βάζουμε ένα καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Είτε το σερβίρουμε ζεστό είτε το βάζουμε στα μπολάκια και στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας με τον Ελληνικό παραδοσιακό τρόπο, πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο με μπολική κανέλα από πάνω.

Συμβουλή


Προσοχή στην ποσότητα του νερού. Καλο θα είναι να το βάζουμε σε δόσεις γιατί κάθε ποιότητα ρύζιού αντιδράει διαφορετικά!!!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια