Η Μέι κηρύσσει πόλεμο στην Ευρώπη! «Θα δεχθείτε τους όρους μου, αλλιώς θα σας κάνω… »

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε η Τερέζα Μέι κατά την αποκάλυψη της στρατηγικής της για το Brexit


Μάλιστα είπε ότι αν η Ε.Ε, δεν συνεργαστεί τότε μπορεί να γίνει κομματάκια, ενώ έβαλε ως κόκκινη γραμμή για το Λονδίνο τη μετανάστευση. Ξεκαθάρισε ότι η  Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της
από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επανέλαβε την υπόσχεση Τραμπ ότι η Βρετανία είναι πρώτη στη σειρά για την υπογραφή διμερών εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

Η κα Μέι ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι  έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών κίνησης (προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων), πράγμα που ουσιαστικά θα θέτει τη βρετανική πολιτική υπό την αίρεση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των μηχανισμών της Ε.Ε.
Ακόμη κατέστησε ξεκάθαρο ότι μια αποχώρηση  της Βρετανίας  χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία αποχώρησης.
Η ψήφος μας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν απόρριψη των ευρωπαϊκών αξιών, ούτε προσπάθεια να κάνουμε κακό στη συνεργασία των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών, ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Εγκαταλείπουμε την Ε.Ε., αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, ξεκαθάρισε η Βρετανή συντηρητική πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι μελλοντικές επιτυχίες της Ε.Ε. θα είναι προς όφελος και της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι πολίτες των χωρών – μελών της Ε.Ε. θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ελπίζουμε ότι θα είναι οι Βρετανοί στις υπόλοιπες χώρες, είπε ακόμη η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Αν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα προτιμούσε η τελική συμφωνία για το Brexit η οποία θα συμφωνηθεί μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους να μην περάσει από το κοινοβούλιο φοβούμενη σκοπέλους τελικά αναγκάστηκε να ενδώσει. Η δήλωση έγινε κατά την αποκάλυψη της στρατηγικής για το Brexit. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια