Οι Ρώσοι σκότωσαν τον εμίρη του ISIS στον Βόρειο Καύκασο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους στον βόρειο Καύκασο.

«Μεταξύ των κακοποιών που εξουδετερώθηκαν αναγνωρίστηκαν ο αρχηγός του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Καυκάσου, ο Ρουστάν Μαγκαβέντοβιτς Ασελντέροφ (Αμπού Μουχάμαντ αλ Καντάρι), και τέσσερις στενοί του συνεργάτες», ανέφερε η ανακοίνωση της FSB. Στην επιχείρηση στο Νταγκεστάν κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες.

Ο 35χρονος Ασελντέροφ είχε ανάμειξη στην ενορχήστρωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βόλγκογκραντ, στις 29 Δεκεμβρίου 2013, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν. Ακόμη, σύμφωνα με την FSB, ευθυνόταν για δύο ταυτόχρονες επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στο Νταγκεστάν το 2012, με 14 νεκρούς και 120 τραυματίες.

Ο Ασελντέροφ έγινε ο ηγέτης της οργάνωσης «Εμιράτο του Καυκάσου» το 2012. Τον Δεκέμβριο του 2014 το «Εμιράτο του Καυκάσου» ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και ο 35χρονος ορίστηκε επικεφαλής του «εμιράτου» του βόρειου Καυκάσου το 2015.

Το 2015 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις στον Ασελντέροφ, τον οποίο προσέθεσε στον κατάλογο των «ξένων τρομοκρατών».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια