Ο «άγνωστος πόλεμος» Ισραήλ-Ρωσίας: H δεύτερη «πτώση» ρωσικού μαχητικού οφείλεται σε ισραηλινή εμπλοκή;

To  Τελ Αβίβ κατηγορεί επίσημα πλέον την Μόσχα ότι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» διαταράσσει την εναέρια κυκλοφορία του εναέριου χώρου (Ισραήλ-Κύπρου-και Λιβάνου) ενώ οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών μιλούν από την άλλη πλευρά για διεξαγωγή ισραηλινών ηλεκτρονικών αντιμέτρων κατά την πρόσφατη πτώση του ρωσικού μαχητικού Su-33.

«Η άφιξη του αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζνέτσωφ  στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαταράσσει όλες τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας στην περιοχή μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και του Λιβάνου» , ανακοίνωσε η ισραηλινή κρατική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας κατηγορώντας ευθέως την Μόσχα για την «ηχηρή» στρατιωτική παρουσία της.

Το «κλείσιμο» του εναέριου χώρου  και οι πολύωρες καθυστερήσεις της εναέριας κυκλοφορίας αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται συνεχώς από το αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκαλώντας την ακύρωση πολλών δρομολογίων και πτήσεων στην περιοχή μεταξύ του Ισραήλ και της  Κύπρου χθες και σήμερα αναφέρουν οι ισραηλινές πηγές.

Ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες είχαν εντολή από την Κυριακή το βράδυ να σχεδιάσουν εναλλακτικές διαδρομές, καθώς κάποιες από τις πτήσεις που αναχωρούν από το Ισραήλ διέρχονταν  πάνω από την Κύπρο και την γύρω περιοχή.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου, δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές πολιτικής αεροπορίας στη Λευκωσία και επηρεάζει όλες τις πτήσεις στην περιοχή μεταξύ του Ισραήλ, η Κύπρος και ο Λίβανος.

Το μήνυμα προς τα πληρώματα περιλαμβάνει και το προσωρινό κλείσιμο των δέκα στρατιωτικών διαδρομών πτήσεων της ισραηλινής αεροπορίας  που χρησιμοποιεί τον  εναέριο χώρο της Κύπρου  κατά τη διάρκεια ορισμένων ωρών, καθώς και το κλείσιμο των άλλων διαδρομών για μεγάλες χρονικές περιόδους, αναφέρουν Ισραηλινοί  αξιωματικοί «γεμάτοι οργή»!

«Οι στρατιωτικές δραστηριότητες στη λεκάνη της Μεσογείου επηρεάζουν τα μέγιστα τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας και πρόσφατα βλέπουμε ακόμα πιο σημαντικούς περιορισμούς στο χώρο αυτό », εξήγησε επίσημη πηγή της ισραηλινής  αεροπορίας.

«Αυτοί οι περιορισμοί προκαλούν  καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων χαμηλού υψομέτρου αυξάνοντας τις ώρες πτήσεων», κατέληξε η ίδια.

Πρόκειται όμως στην ουσία για έναν ανηλεή  «ακήρυχτο πόλεμο» ανάμεσα σε Ισραήλ και Ρωσία ο οποίος αφορά σαφώς την παρουσία της ρωσικής αρμάδας  απέναντι από τις ισραηλινές ακτές , καθώς και τα εντελώς διαφορετικά συμφέροντα των δύο χωρών στην Συρία όπου δρουν η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί Φρουροί .

Αυτό που στην κυριολεξία «καίει» την Μόσχα είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες  από πηγές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, γίνεται λόγος  για εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων από τους Ισραηλινούς,  εναντίον των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην ίδια περιοχή.

Ο λόγος αφορά το δεύτερο καίριο κρούσμα της ανεξήγητης πτώσεως  ενός εκσυγχρονισμένου  και ελεγμένου εξονυχιστικά αεροσκάφους  Sukhoi 33 το οποίο αποτελεί  αντικείμενο  διερεύνησης «υψίστης σημασίας» για το ρωσικό ναυτικό.

Είναι γνωστό στους «παροικούντες» της  Ιερουσαλήμ ότι το Ισραήλ διαθέτει υπερ- υπερσύγχρονα και  ολοκληρωμένα συστήματα   ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας, όντας σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη που «έπεσαν από βλάβη του Κουζνέτσοφ» ήταν πιθανόν  οι «κύριοι αποδέκτες»   εκτεταμένων ισραηλινών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, με αμερικανική συνδρομή .

Αλλιώς πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν δύο πτώσεις αεροσκαφών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αεροσκάφη  τα οποία «τσεκάρονται» 100 φορές πριν απογειωθούν και τα πετάξουν έμπειροι πιλότοι;

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει  το γεγονός,  ότι το Ισραήλ και κυρίως  αυτό έχει θορυβηθεί σφόδρα από την παρουσία της ρωσικής αρμάδας , η οποία παρακολουθεί τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις  σε ιδιότυπη κόντρα  μεταξύ των δύο χωρών με έπαθλο φυσικά  την Συρία.

Πριν μερικές ημέρες ισραηλινά αεροσκάφη κτύπησαν στόχους  της Χεζμπολάχ αιφνιδιαστικά  κοντά στην Δαμασκό, επιφέροντας την οργή της Μόσχας, ….η οποία μετέφερε χθες αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300V4 σε Ταρτούς και  Χμεϊμίν.

Αλλά οι Εβραίοι σύμφωνα και με πρόσφατο άρθρο του φιλόσοφου και μέντορα του Β.Πούτιν   Αλεξάνδρου  Ντούγκιν με τίτλο (  Μόνο οι Χριστιανοί μπορούν να συμβιβαστούν στην Παλαιστίνη – Η οικοδόμηση του Τρίτου Ναού και η σχεδιαζόμενη κάθοδος των Ρώσων), φοβούνται πιο πολύ από όλα  την πρόθεση των Ρώσων για κάθοδο στην ιερά γη της Παλαιστίνης , διότι αυτοί έχουν άλλα σχέδια σχετικά με την κατασκευή του Τρίτου ναού και την εκδίωξη των Αράβων αλλά και  των Χριστιανών.

Αυτό τουλάχιστον είναι το μόνο σίγουρο.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια