Πόλεμος Αμερικανικών και Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών: Τι υποστηρίζει το FBI

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) κατηγόρησε ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, δημοσιοποιώντας ειδική αναφορά για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Πρόκειται για την πιο λεπτομερή δημοσιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το FBI, η δράση των FSB άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες.
Μεταξύ αυτών, ήταν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές του Οκτωβρίου, η αναφορά αυτή αποτελεί την πρώτη λεπτομερή τεχνική ανάλυση που δημοσιοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης του FBI.

Από την πλευρά της, η Ρωσία εξακολουθεί ν” αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.

Η δημοσιοποίηση της αναφοράς του FBI έγινε χθες, την ίδια ημέρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Μεταξύ αυτών, η απέλαση 35 διπλωματών από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις εκφράζοντας την ετοιμότητά του για την εφαρμογή “ανάλογων” αντιμέτρων.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια