Sponsor

ATHENS WEATHER

Καρπονάρα φούρνου α λα κρεμ

Υλικά Συνταγής


  • 400 γραμ. ζυμαρικά (πέννες ή farfalle)
  • 2 γεμάτες κ.σ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια
  • 4 αβγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα
  • 1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο
  • 3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια
  • 150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε  μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος.
Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος.
Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα. Το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χωρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό. Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά. Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες απο το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Σερβίρουμε αμέσως την ζεστή καρμπονάρα φούρνου, όσο ακόμα είναι καλυμμένα με πλούσια κρέμα τα ζυμαρικά. Όσο κρυώνουν τόσο στεγνώνουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια