Sponsor

ATHENS WEATHER

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά συνταγής για 6-8 άτομα


Για το παντεσπάνι

  • 175 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 αβγά
  • 115 γραμ ζάχαρη
  • κακάο

για τη γέμιση

  • 225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ μπράντι
  • 250 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

για το γλάσο

  • 225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 κουτ βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ μέλι
  • 100 γραμ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σκεπάζουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα βουτυρωμένη και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά.

Απλώνουμε μια πετσέτα κουζίνας ή λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με κακάο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι.

Ξεκολλάμε το λαδόχαρτο από την επιφάνειά του. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το μπράντυ, τη λιωμένη σοκολάτα και τα ασπράδια χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη σαντιγί.

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί.

Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και την προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Το απλώνουμε πάνω στον κορμό και τον διακοσμούμε σύμφωνα με την έμπνευσή μας.

Σημείωση. Για να θυμίζει πραγματικό κορμό χαράζουμε την επιφάνεια του γλάσου με ένα πιρούνι


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια