Τ. Σόρος: Ο Τραμπ απειλεί τα παγκόσμια σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων – Δεδομένη η διάλυση της ΕΕ από τον δισεκατομμυριούχο

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έκανε  μια ολομέτωπη  επίθεση κατά του νέου Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ λέγοντας ότι η παρουσία του  ματαιώνει τα σχέδιά του για την προώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο ίδιος ανακοινώνει επίσης την διάλυση της ΕΕ η οποία σύμφωνα με τον ίδιο πνέει τα λοίσθια .

Σε ένα φαύλο κύκλο ο Σόρος  κατηγορεί τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο ως έναν νέο «δικτάτορα» που απειλεί την παγκοσμιοποίηση της νέας  τάξης, η οποία  σχεδιάζεται για όλο τον κόσμο.

Σε ένα άρθρο για το Project Syndicate, ο Σόρος  αρχίζει αναφέροντας πώς έζησε την εποχή των Ναζί και στη συνέχεια την σοβιετική κυριαρχία στην Ουγγαρία , ζώντας από πρώτο χέρι τις «διάφορες μορφές κλειστές κοινωνίες και φασιστικές δικτατορίες σε κράτη μαφία», κάτι το οποίο είναι και τώρα σε  άνοδο.

Ο ισχυρισμός όμως αυτός διαταράσσεται από τα γεγονότα, τα οποία δείχνουν ότι, «το κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού που διαβιεί σε δημοκρατίες αυξάνεται συνεχώς».

Ο Σόρος γράφει ότι με την επιλογή τους οι Αμερικανοί «εξέλεξαν έναν καλλιτέχνη  και επίδοξο δικτάτορα ως πρόεδρος τους», και ότι η ήττα της  Χίλαρι Κλίντον σημαίνει ότι η Αμερική δεν θα είναι «σε θέση να προστατεύσει και να προωθήσει τη δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».

Προφανώς ο ίδιος εννοεί την πολιτική των ΗΠΑ που «λειτούργησε» σε Ιράκ,  Αφγανιστάν,  Συρία και  Λιβύη, αφήνοντας πίσω της  συντρίμμια .

Ο ίδιος χτυπά επίσης στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ χαρακτηρίζοντας τους ως τίποτε άλλο παρά «ανίκανους εξτρεμιστές» και «απόστρατους στρατηγούς», έχοντας ο ίδιος προφανώς ψυχολογικό πρόβλημα με τους στρατιωτικούς γενικά.

Εξηγώντας πως υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σόρος τονίζει ότι είναι μια επιτυχημένη προσπάθεια «κοινωνικής μηχανικής», στηλιτεύοντας όμως  το γεγονός ότι η ΕΕ μετατρέπεται σε κάτι «ολοένα και  πιο δυσλειτουργικό», ενώ η αποσύνθεση της  επιταχύνεται» , αρχικά με το  Brexit, στη συνέχεια από την εκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλά και με το ιταλικό δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, διακόπτοντας  ένα ευρύ περιθώριο  συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.

Ο λομπίστας κατηγορεί την αρνητική  επιρροή επίσης του Ρώσου προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

«Στην αρχή, προσπάθησε να ελέγξει τα social media. Στη συνέχεια, με μια λαμπρή κίνηση, εκμεταλλεύτηκε το επιχειρηματικό μοντέλο των  social media για τη διάδοση της παραπληροφόρησης και τις πλαστές ειδήσεις, αποπροσανατολίζοντας τους Αμερικανούς εκλογείς και αποσταθεροποιώντας τις ΗΠΑ . Αυτό βοήθησε τον  Τραμπ να εκλεγεί»,γράφει ο Σόρος.

Ο Σόρος λέει ότι ο Πούτιν «αισθάνεται να απειλείται από τις «πολύχρωμες»  επαναστάσεις στη Γεωργία, την Ουκρανία και αλλού», χωρίς να αναφέρει όμως ότι ο ίδιος ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις σκηνοθετημένες εξεγέρσεις.

Η ειρωνεία ενός εξαιρετικά πλούσιου και ελίτ ανθρώπου  ο οποίος έχει το απαιτούμενο υπόβαθρο και δύναμη για την ανατροπή  αναρίθμητων κυβερνήσεων είναι ότι,  επιμένει να τονίζει ότι νοιάζεται για «δημοκρατία» και  θέληση του λαού .

Το όλο ύφος του άρθρο του είναι σαφώς γεμάτο με ανησυχία ότι ο λαϊκιστικός άνεμος που σαρώνει τη δύση συνιστά άμεση απειλή για την πλουτοκρατική νέα παγκόσμια τάξη, στην ο οποία  ο Σόρος έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του, βοηθώντας στην «ανάπτυξη» όπως την εννοεί μόνο εκείνος και οι όμοιοί του.

Καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «η ΕΕ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης» λόγω της στασιμότητας της οικονομικής ανάπτυξης και του μη ελέγχου της  κρίσης  των προσφύγων (που ο ίδιος ο Σόρος και πάλι βοήθησε να δημιουργηθεί ).

Το μήνυμα που μας αφορά σαν Ελλάδα είναι ότι ένας εκ των κύριων εκφραστών και υποστηρικτών της ΕΕ , αποστέλλει «μήνυμα» ότι η Ευρώπη της Μέρκελ και του Σόιμπλε διαλύεται και αυτό πρέπει  να λάβουν οι Έλληνες πολιτικοί σοβαρότατα υπόψη .

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναμένουμε καμία βοήθεια από ΚΑΝΕΝΑΝ , λόγω της ρευστότητας της καταστάσεως, αλλά να σχεδιάσουμε σήμερα αυτό ακριβώς το πρέπει να κάνουμε « αύριο» για να σωθεί η πατρίδα.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια