Υλικά Συνταγής
για 120-130 κομμάτια- 1 κ. βούτυρο γίδινο
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους
- 4 βανίλιες
- 2 φλυτζανάκια καφέ αλισίβα
- 2 φλυτζανάκια καφέ κονιάκ
- ½ κ.γ σόδα
- ½ φακελάκι baking powder
- 2 πακέτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όχι όλο)
- 500-700 γρ. αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
- 3 ½ πακέτα άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει να μαλακώσει μέχρι να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού διαλύσουμε καλά τη σόδα μέσα στο κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, τελειώνουμε με τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου ½ ώρα. Δεν βουτυρώνουμε ταψιά.
Συνταγή: Δήμητρα Αθανασίου
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια