Μικρότερες απαιτήσεις μνήμης RAM από τον Google Chrome

Από τον Δεκέμβρη του 2016 και έπειτα, ο Google Chrome υπόσχεται να μειώσει τις απαιτήσεις από την μνήμη RAM του υπολογιστή.

Ένα από τα πιο μεγάλα παράπονα που έχουν οι τακτικοί χρήστες του Google Chrome είναι ότι παρουσιάζει μεγάλες απαιτήσεις από την μνήμη RAM του συστήματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως αργά ακόμα και πολύ καλά εξοπλισμένα συστήματα υπολογιστών. Σύντομα, η κατάσταση αυτή θα αλλάξει, όπως υπόσχεται η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ομάδα του Chromium και όπως μας ενημερώνει σε σχετικό δημοσίευμά του το The Next Web.

Αναλυτικότερα, τον Δεκέμβρη του 2016 θα γίνει διαθέσιμη η έκδοση 54 του Google Chrome, η οποία θα διακρίνεται για την ανανεωμένη Javascript engine που θα χρησιμοποιεί, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μνήμης από τα sites που είναι γεμάτα με Java scripts. Σύμφωνα με το The Next Web, η ομάδα της Google δοκίμασε τη νέα έκδοση σε sites, όπως το Twitter, οι New York Times και άλλα και είδε τον browser να απαιτεί την μισή περίπου μνήμη RAM.

H σταθερή έκδοση του ανανεωμένου Google Chrome αναμένεται να δοθεί στο κοινό στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ η ομάδα που αναπτύσσει τον ανανεωμένο browser θέλει να δώσει τη δυνατότητα και σε όσους χρησιμοποιούν low end συστήματα με μνήμη RAM 1 GB να απολαμβάνουν την ίδια web εμπειρία με εκείνους που επενδύουν περισσότερο στον τεχνολογικό τους εξοπλισμό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια