Panasonic: 60 εκατ. δολάρια για ρομπότ που διπλώνει ρούχα

Όταν μια ιαπωνική startup είχε παρουσιάσει το πρώτο ρομπότ στον κόσμο το οποίο έχει ως αντικείμενο το...δίπλωμα ρούχων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για κάτι γελοίο και «κουφό», μια σπατάλη μηχανολογικού ταλέντου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός της Panasonic έχει άλλη άποψη, και το απέδειξε αυτό εμπράκτως με επένδυση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο συγκεκριμένο project.
Όπως αναφέρει το BBC, η Seven Dreamers έχει περάσει μια δεκαετία δουλεύοντας πάνω στο «Laundroid», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η συσκευή μπορεί να διπλώσει ένα πουκάμισο σε δέκα λεπτά. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή του ρομπότ, το οποίο έχει μέγεθος ντουλάπας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία αναγνώρισης φωτογραφίας για το δίπλωμα και τοι στοίβαγμα ρούχων.
Η Seven Dreamers υποστηρίζει πως το ρομπότ μπορεί να φέρει επανάσταση στην οικιακή ζωή, και στην ιστοσελίδα της γράφει ότι θα εξοικονομεί χρόνο για τους ιδιοκτήτες του, καθώς εκτιμάται πως ο μέσος άνθρωπος περνά 9.000 ώρες, ή αλλιώς 375 ημέρες, διπλώνοντας ρούχα στη διάρκεια της ζωής του.
Η Panasonic ανέφερε στο BBC ότι χρηματοδοτεί μόνο το 10% του project, επισημαίνοντας ότι «παρέχει την τεχνογνωσία» για μια «all in one» συσκευή που θα μπορεί επίσης να πλένει και να στεγνώνει ρούχα, η οποία προορίζεται για το 2019.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια