H Samsung στον χορό των «έξυπνων» αυτοκινήτων

Η εξαγορά της αμερικανικής Harman ανοίγει νέους ορίζοντες για τον νοτιοκορεατικό κολοσσό


Στην απόκτηση της Harman International Industries πρόκειται να προχωρήσει η Samsung Electronics, με σκοπό να «βουτήξει» στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος. Η συμφωνία αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δηλαδή περίπου 7,3 δισ. ευρώ – αποκαλύπτει την νέα πνοή ανανέωσης την οποία αποζητά ο νοτιοκορεατικός κολοσσός,
ιδιαίτερα έπειτα από το «σπινθηροβόλο» Galaxy Note 7 αλλά και τον κορεσμό που παρατηρείται στην ευρύτερη αγορά των smartphones.

Η συνδεσιμότητα

Με την εξαγορά της αμερικανικής Harman, γνωστή για τα συστήματα ήχου αλλά και τα «έξυπνα» συστήματα αυτοκινήτου, η Samsung ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις τεχνολογίες του σύγχρονου και δικτυωμένου αυτοκινήτου. Η ευρύτερη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων και λογισμικού αλλά και η δυνατότητα συνδεσιμότητας του οχήματος με το smartphone του κατόχου του ή άλλες συσκευές, αναμένεται να προσφέρει στους τεχνολογικούς κολοσσούς την δυνατότητα να ελιχθούν, ανακαλύπτοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Μελετούμε την αγορά του αυτοκινήτου εδώ και αρκετό καιρό» αναφέρει ο Γιάνγκ Σον, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής της Samsung Electronics. «Η Samsung παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την κατασκευή αυτοκινήτων».

Οχήματα με υψηλή νοημοσύνη

Η Harman με έδρα στο Κονέκτικατ, δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, ενώ κάτω από την επιχειρηματική της ομπρέλα βρίσκονται περισσότερες από 20 γνωστές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των AKG Acoustics, AMX, Crown Audio, Harman/Kardon, Infinity, JBL, JBL Professional, Lexicon, Mark Levinson, Martin, Revel, Soundcraft και Studer. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή συστήματά της για αυτοκίνητα είναι συστήματα infotainment, τηλεματικής, δικτυωμένης ασφάλειας και υπηρεσιών ασφαλείας, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη σε περισσότερα από 30 εκατ. οχήματα γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών (BMW, Toyota Motor Corp, Volkswagen κ.ά.).

Μέσα από τον hi-tech «γάμο», η Harman αναμένεται να ενστερνιστεί την μακροχρόνια εμπειρία της Samsung που αφορά στις οθόνες υψηλής ευκρίνειας και σε άλλα εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Η τιμή εξαγοράς ωστόσο, φαίνεται να απασχολεί τους αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι ο νοτιοκορεατικός κολοσσός πληρώνει το «εισιτήριό» του στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας πολύ ακριβά. «Αναμένεται να φανεί κατά πόσο η Samsung θα καταφέρει να αναπτυχθεί σε μια ανταγωνιστική εταιρεία του χώρου ώστε να μπορέσει να κονταροχτυπηθεί με εταιρείες όπως η Bosch και η Continental» εξηγεί από την πλευρά του  Παρκ Γιούνγκ-χουν, από την Hyundai Development Company (HDC) Asset Management.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια