«Αγώνας δρόμου» Τούρκων/FSA και των Κούρδων του YPG/SDF για την κατάληψη της Αλ-Μπαμπ

Σε ένα «αγώνα δρόμου» βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις και ο FSA από την μια πλευρά και οι Κούρδοι του YPG/SDF από την άλλη, με στόχο ποιος θα καταλάβει πρώτος την στρατηγικής σημασίας πόλη της αλ-Μπαμπ η οποία εξακολουθεί να κατέχεται από την ISIS.

Στην πόλη αλ-Μπαμπ συγκεντρώνει ο συνασπισμός των Τούρκων και των περί αυτών ισλαμιστικών οργανώσεων τις προσπάθειές του για την κατάληψη της στρατηγικής πόλης από την ISIS.

Μέχρι και σήμερα βέβαια οι μάχες του συνασπισμού που επιχειρεί στο πλαίσιο της «Ασπίδας του Ευφράτη» δεν έχει δώσει μεγάλες μάχες με την ISIS καθώς στην οργάνωση δίνεται πάντα ο χρόνος να αποχωρεί από τις πόλεις από κατέχει και ίσως το ίδιο γίνει και στην περίπτωση της αλ-Μπαμπ.

Οι τουρκικές δυνάμεις πάντως οι οποίες ενισχύονται συνεχώς με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ACV-15 και άλλο υλικό, έχουν επικεντρώνει τις προσπάθειές τους στην κατάληψη της πόλης Qabasin η οποία βρίσκεται βόρεια της αλ-Μπαμπ όπου και αυτή την κατέχει η ISIS. Το τουρκικό  πυροβολικό έχει ξεκινήσει ήδη εντατικούς βομβαρδισμούς της περιοχής.

Ταυτόχρονα η κατάληψη της αλ-Μπαμπ έχει εξελιχθεί σε ιδιότυπο αγώνα δρόμου καθώς οι τουρκικές δυνάμεις και ο FSA προσεγγίζουν την πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι μεν δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη» προσεγγίζουν από βόρεια ενώ οι δυνάμεις του YPG/SDF από τα ανατολικά. Ήδη οι δυνάμεις του SDF κατέλαβαν την πόλη Jubb al-Barazi η οποία βρίσκεται ανατολικά της Qabasin την οποία πολιορκεί και ο FSA.


Η ISIS απαντά με επιθέσεις οχημάτων αυτοκτονίας


Ένας από τους πιο προσφιλείς τρόπους απάντησης της ISIS είναι οι επιθέσεις με οχήματα αυτοκτονίας και φανατικούς εθελοντές οι οποίοι επιχειρούν αιφνιδιαστικά να κτυπήσουν τις δυνάμεις των Κούρδων ή του FSA τις περισσότερες φορές όμως χωρίς αποτέλεσμα.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια