Απεσταλμένος του Πούτιν στην Αγκυρα ο Αλεξάντερ Ντούγκιν και η Ελλάδα στην...απομόνωση!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους Τούρκους δημοσιογράφους όταν στην συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, ΑΚΡ την περασμένη Τρίτη, στα έδρανα εμφανίστηκε ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος ο γνωστός βασικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ειδικός σε θέματα Ευρασίαας και Μέσης Ανατολής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφοριες, ο Ντούγκιν που φωτογραφήθηκε και με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφού τόνισε την σημασία της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, κόμιζε μια σημαντική πρόταση του Ρώσου προέδρου προς την Τουρκία.

Πάντως η πρόταση αυτή που έχει δημιουργήσει σκεπτικισμό στην Άγκυρα, είναι η στρατηγική συμμαχία των δυο χωρών σε μια σειρά σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα για την Τουρκία ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Ρωσία δεν συμβιβάζεται με το ΝΑΤΟ.

Πάντως γεγονός είναι πως η εμφάνιση αυτή του Ντούγκιν στην Άγκυρα προδίδει σημαντικές εξελίξεις, την ίδια ώρα που η χώρα μας δεμένη στο θανάσιμο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απομονώνεται όλο και πιο πολύ, με ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για τα εθνικά θέματα.

Να δούμε πότε θα συνέρθουμε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια