Μέγα μυστήριο! Ευωδιάζει ο τάφος του Ιησού

Δέος προκαλούν το άρωμα που αναδίδεται και οι ανεξήγητες παρεμβολές στον εξοπλισμό των επιστημόνων


Μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που προκαλούν δέος ακολούθησε την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που καλύπτει τον τάφο του Ιησού, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου.

Ένα παράξενο άρωμα και περίεργες παρεμβολές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των επιστημόνων συνθέτουν ένα μέγα μυστήριο, το οποίο αδυνατούν να ερμηνεύσουν με τη λογική οι Έλληνες (της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ) και οι ξένοι επιστήμονες αλλά και οι εκπρόσωποι των χριστιανικών θρησκειών! Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αρχικά, σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη των διεπιστημονικών επιτροπών που συμμετέχουν στις εργασίες αλλά και στις έρευνες διαπίστωσαν ότι ορισμένα από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν δέχτηκαν ανεξήγητες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, με κάποια εξ αυτών μάλιστα να τίθενται πλήρως εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των εργασιών, από τον Τάφο του Θεανθρώπου αναδίδεται ένα «γλυκό» άρωμα, όπως το χαρακτηρίζουν.

Σύμφωνα, πάντως, με την αρχισυντάκτρια του γαλλόφωνου θρησκευτικού περιοδικού «Terre Sainte» Marie-Armelle Beaulieu, στην οποία δόθηκε ειδική άδεια εισόδου στον Πανάγιο Τάφο προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών, κάποιος μπορεί εύκολα να «φανταστεί» μια μυρωδιά, ενώ σημείωσε ότι η ίδια δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, ίσως γιατί ο Πανάγιος Τάφος ανήκει στους ορθοδόξους.

Σε αντιπαραβολή με τη μαρτυρία της Beaulieu, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν Έλληνα αρχιτέκτονα, τον Νικόλαο Κομμένο, ο οποίος το 1809 είχε βρεθεί στο τελευταίο «άνοιγμα» του Ταφικού Μνημείου. Ο κ. Κομμένος είχε και αυτός διαπιστώσει ότι αναδίδεται ένα άρωμα, το οποίο και αυτός είχε χαρακτηρίσει «γλυκό». Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει τις εργασίες αναστήλωσης του σημαντικότερου θρησκευτικού μνημείου στον κόσμο, σχολίασε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι ένας επιστήμονας θα ήταν πρόθυμος να βάλει σε κίνδυνο τη φήμη του για ένα «διαφημιστικό κόλπο».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μοροπούλου είχε επισημάνει από την αρχή τις δυσκολίες του έργου και είχε κάνει λόγο για έναν τάφο ζωντανό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια