Προκάλεσε ο Νίκολα Τέσλα την καταστροφή στην Τουνγκούσκα; | Βίντεο

Ανατολική Σιβηρία, 30 Ιουν 1908 – Μια τεράστια φλόγα διασχίζει τον ουρανό. Η γη συγκλονίζεται σε μια έκταση 2.000 χιλιομέτρων. Πάνω από 200.000 εκτάρια δάσους κάηκαν. Όλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν μετεωρίτη…

Οι εμπειρογνώμονες που έφθασαν στη περιοχή δεν βρήκαν κανένα ίχνος μετεωρίτη. Ορισμένοι ειδικοί αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο Νίκολα Τέσλα εμπλέκεται στην καταστροφή Τουνγκούσκα (Tunguska).
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε το 1856 στην Κροατία και έζησε την παιδική ηλικία στην Ανατολική Ευρώπη. Σαν παιδί έδειξε μια λάμψη στα μαθηματικά, μιλούσε έξι γλώσσες και είχε εκπληκτική οπτική μνήμη. Δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του με πάνω από 700 κατοχυρωμένες εφευρέσεις, αλλά και ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα.
Ο Σερβο-Αμερικανός μηχανικός και φυσικός βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), τους ηλεκτρικούς κινητήρες, τα ραδιόφωνα, τα φώτα φθορισμού, τα λέιζερ και το τηλεχειριστήριο, μεταξύ πολλών άλλων.
Υπάρχουν ερευνητές που έχουν αποδόσει την καταστροφή Τουνγκούσκα, σε πειράματα που εκτελούσε ο Τέσλα στην Σιβηρία. Ήταν μια ακατοίκητη και απομονωμένη περιοχή, και η τσαρική αυτοκρατορία δεν φαίνεται να ενδιαφερόταν πάρα πολύ για την τύχη της, και θα μπορούσε να είναι το καλύτερο μέρος για αυτά τα πειράματα. Πιστεύουν επίσης ότι εκείνη την περίοδο έκανε δοκιμές σε ισχυρό όπλο με μια ακτίνα υψηλής ενέργειας, το οποίο ονόμασε τηλεδύναμη, και αποκάλυψε τελικά το 1930.
Σύντομα ο τύπος το μετονόμασε σε «ακτίνα θανάτου». Ο Τέσλα υποστήριξε ότι η τηλεδύναμη θα απαρχαιώσει τα συμβατικά όπλα μέσα σε ένα βράδυ και έτσι θα κάνει τον πόλεμο άσκοπο.
Το 1908, ο Tesla αποκαλύπτει σε ένα δημοσιογράφο, λέγοντάς του ότι δημιούργησε ένα όπλο που μπορεί να παράγει καταστροφές. Μίλησε για κύματα που παράγονται ως ακτίνες θανάτου. Έξι μήνες αργότερα συμβαίνει η καταστροφή Tunguska. Το μυστήριο στην υπόθεση είναι ότι η έρευνα για το συμβάν ξεκίνησε το 1924, 16 χρόνια αργότερα, και φυσικά δεν έχουν βρεθεί ίχνη του μετεωρίτη.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια