Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ψιλά φασόλια, μουλιασμένα από το βράδυ
- 1 καρότο, χοντροτριμμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη, ή 1½ κουτ. γλυκού ξερή
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 -1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
Μερίδες 4, Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 1 ώρα + 25΄
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για άλλα 50 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και το ξύσμα. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Σερβίρουμε και σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο μυζήθρα.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Πηγή: Γαστρονόμος
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια