«Κεραυνός» στη Δύση: Ο Β.Πούτιν «βγάζει» σε δράση τα απόρρητα ρωσικά ελικόπτερα σε Αρκτική και Συρία!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)

Αποκαλυπτικό βίντεο από τη Ρωσία αποκάλυψε το νέο έργο τέχνης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, το ελικόπτερο Mi-8AMTS-VA σε δράση στην Αρκτική και στην Συρία για πρώτη φορά, γράφει βρετανική εφημερίδα .

Ο Ρώσος ηγέτης , σύμφωνα με έγκυρες βρετανικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πυραύλων, υψηλής τεχνολογίας σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η πολεμική αποτελεσματικότητά των ρωσικών δυνάμεων σε ψυχρότερα και σε θερμότερα κλίματα.

Το νέο ελικόπτερο είναι μια τροποποιημένη έκδοση του ευρέως χρησιμοποιούμενου μεταφορικού ελικοπτέρου «Mi-8», και έχει την κωδική ονομασία «Mi-8AMTS-VA» ή απλώς το «Mi-8 της Αρκτικής».

Το επιθετικό ελικόπτερο έχει ήδη ονομαστεί ως «ένα από τα πιο προηγμένα της έκδοσης του », και έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει πτήσεις σε εξαιρετικά δύσκολα κλίματα όπου άλλα ελικόπτερα αποτυγχάνουν πλήρως να δράσουν.

Η εντυπωσιακή στρατιωτική τεχνολογία που διαθέτει το κάνει να μοιάζει εξωτερικά με ένα κανονικό ελικόπτερο Mi-8, αλλά το «Mi-8AMTS-VA μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι μείον 60 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας το ιδανικό για πόλεμο στην Αρκτική .

Διαθέτει κορυφαία τεχνολογία, ενώ έχει ακτίνα δράσης 1.300 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό σε καύσιμα, κάτι που του επιτρέπει να καταστρέψει στόχους μεγάλης εμβέλειας σε όλη την Ευρώπη με πολύ μεγάλη ευκολία.

Το ρωσικό υπερ-ελικόπτερο περιλαμβάνει επίσης προηγμένου τύπου συστήματα πλοήγησης και ηλεκτρονικά συστήματα , που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για μυστικές επιχειρήσεις κατασκοπείας , αλλά και για αποστολές κατασκοπείας μεγάλου βεληνεκούς.

Μια πηγή από την αμυντική εταιρεία «ρωσικά ελικόπτερα», δήλωσε: «Επί του σκάφους του ελικοπτέρου υφίσταται εξοπλισμός που του επιτρέπει να λειτουργεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σε δύσκολα εδάφη, σε πολικές νύχτες, χωρίς την βοήθεια δορυφορικών σημάτων και ασταθούς ραδιοεπικοινωνίας».

Ο Ρώσος συνταγματάρχης Alexei Nikolaichyuk φέρεται να δήλωσε ότι το υψηλής τεχνολογίας ελικόπτερο επρόκειτο να σταλεί για «υπηρεσία μάχης εκτελώντας περίπλοκες και απρόσιτες μεταφορές καθώς και εναέρια καθήκοντα».

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία πληροφορία ότι μυστικά ρωσικά εναέρια συστήματα είχαν εντοπισθεί να αναπτυχθεί σε δράση στη Συρία.

Η ουσία είναι ώσπου να ανακαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του ελικοπτέρου οι νατοϊκές υπηρεσίες πληροφοριών θα είναι άκρως προσεκτικές από την εμφάνιση του, είτε στην Συρία , είτε στην Ουκρανία…..είτε στην Αρκτική… είτε οπουδήποτε στην Ευρώπη.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια