FeaturedPost Slider Top

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ρέγγες μαρινάτες

Υλικά συνταγής


Για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ρέγγες καπνιστές
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 700 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Μαρινάδα

  • 250 ml ξίδι
  • 250 ml νερό
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • Κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση συνταγής


Βάζετε το γάλα σε γυάλινο ή πήλινο σκεύος. Βάζετε μια σχάρα μέσα στο σκεύος και ακουμπάτε επάνω τις ρέγγες. (Οι ρέγγες και όλα τα αλμυρά ψάρια ξαλμιρίζουν καλύτερα όταν βρίσκονται στη μέση του γάλακτος ή στη μέση του νερού, απ’ ότι στη βάση, γιατί το αλάτι πηγαίνει στη βάση).

Αφήνετε τις ρέγγες μέσα στο γάλα για 3 ώρες. Βγάζετε και σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, βράζετε τα υλικά της μαρινάδας για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αφήνετε στην άκρη.

Σε πιατέλα βάζετε μια στρώση από τις ρέγγες , βάζετε επάνω ροδέλες από κρεμμύδια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν οι ρέγγες και τα κρεμμύδια.
Περιχύνετε με τη μαρινάδα, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :