Η αλήθεια στα... ΑΤΜ!

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Τελικά, όπως φάνηκε από τη χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, οι συνταξιούχοι πίστεψαν την εικόνα που είδαν στους λογαριασμούς τους, στα ΑΤΜ, και όχι τις διαβεβαιώσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι δεν έγιναν μειώσεις στις συντάξεις επί των ημερών του...

Η διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων χθες δεν αφορά μόνο τις μειώσεις ή τη 13η σύνταξη που δεν ήρθε ποτέ. Αφορά και τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνει καμία μείωση στις αποδοχές τους.

Παράλληλα, η χθεσινή διαδήλωση ήταν και μια έκφραση φόβου! Διότι κανείς δεν έχει πειστεί -και σίγουρα όχι οι συνταξιούχοι- ότι οι μειώσεις θα σταματήσουν εδώ. Φοβούνται λοιπόν ότι ο κατήφορος θα συνεχιστεί, καθώς βλέπουν τις δηλώσεις των δανειστών που μιλούν για νέο άνοιγμα του Ασφαλιστικού, και σίγουρα δεν πιστεύουν τις (νέες) διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων.
Η κατάσταση ίσως να ήταν διαφορετική εάν υπεύθυνα η κυβέρνηση έλεγε ?έστω και τώρα? την αλήθεια. Την αλήθεια για τις συντάξεις, την αλήθεια για τους μισθούς, την πραγματική οικονομία. Κι όμως, οι περισσότεροι εκ των υπουργών εξακολουθούν να ωραιοποιούν την κατάσταση: να μιλούν για αυξήσεις, ανάπτυξη, πλεονάσματα, και όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού τότε το πλήγμα είναι ακόμη πιο έντονο.
Η εικόνα χθες των συνταξιούχων να καίνε τις επιστολές που τους απέστειλε ο υπουργός Εργασίας είναι αποκαλυπτική των συναισθημάτων των πολιτών απέναντι όχι σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά απέναντι στην ανέχεια, την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής.
Η κόπωση των πολιτών πρέπει να θεωρείται δεδομένη: Για τα μνημόνια αλλά και για τις ανακρίβειες που το πολιτικό σύστημα έλεγε πάντοτε προεκλογικά για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική μετεκλογικά. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το φαινόμενο αυτό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και γι' αυτό και οι αντιδράσεις ήρθαν τόσο νωρίς και είναι τόσο έντονες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια