«Καταιγίδα πυραύλων» από την ρωσική αρμάδα - Σε πυραυλικό κλοιό ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος

Ρωσικά αεροσκάφη Su-33 άρχισαν να περιπολούν στον εναέριο χώρο πάνω από την βάση της Ταρτούς. Αυτό αναφέρθηκε πριν λίγο από συριακές πηγές.

Προφανώς, η ρωσική αρμάδα έφτασε στην «προκαθορισμένη» από το γενικό επιτελείο θαλάσσια περιοχή  απέναντι από τις συριακές ακτές, κοντά στην Κύπρο,  και είναι έτοιμη να εξαπολύσει κύμα πυραύλων cruise κατά θέσεων των τζιχαντιστών.

Εκτός από τα αεροσκάφη Su-33 το αεροπλανοφόρο διαθέτει αεροσκάφη MiG-29K και MiG-29KUB, καθώς και ελικόπτερα Ka-27, Ka-31 και Ka-52.

Το διαδίκτυο όμως έχει «πλημμυρίσει»  από πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη  «καταιγίδα» στην  Συρία, από πυραύλους   της ρωσικής αρμάδας και των αεροσκαφών Su-33 που επιβαίνουν στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσωφ», λόγω των αμερικανικών εκλογών.  Ορισμένοι ειδικοί έσπευσαν να το συνδέσουν μάλιστα τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με την επίδειξη ρωσικής ισχύος , ειδικά  στον νέο  Αμερικανό πρόεδρο.

Πληροφορίες επισημαίνουν ότι η ρωσική ομάδα μάχης θα εξαπολύσει κύμα πυραύλων και εκπαιδευτικές πτήσεις αεροσκαφών σε δύο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους: 10 – 15 Νοεμβρίου  και 17 – 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αμυντικό αναλυτή  Ilya Kramnik , πολύ γρήγορα θα έχουμε έκδοση ΝΟΤΑΜ  για την εκδήλωση μεγάλης στρατιωτικής δραστηριότητας , σύμφωνα με την τυπική διεθνή διαδικασία.

Χωρίς την έκδοση προειδοποιήσεως δεν είναι δυνατή κάθε πολεμική κινητοποίηση .  

« Αρχικός στόχος  προφανώς, θα είναι ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η εκπαίδευση αρχικά για να εξοικειωθεί το προσωπικό και στην συνέχεια η δράση.  »,  δήλωσε ο Κράμνικ.

Περιτό  τελείως  να αναφέρουμε ότι οι δύο βρετανικές βάσεις στην Κύπρο έχουν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά¨ από  την παρουσία του ρωσικού στολίσκου . Η υποκλοπή πάει » σύγνεφο» και αρκετοί   δορυφόροι παρακολουθούν τις ρωσικές κινήσεις μέρα και νύκτα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική αρμάδα αποτελείται από το αεροπλανοφόρο « Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», συνοδευόμενο από το 252 μέτρων μήκους πυρηνοκίνητο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσεως Κίρωφ,  «Μέγας Πέτρος», τρία υποβρύχια Kilo από τα οποία τα δύο πυρηνοκίνητα , το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy και «Vice Admiral Kulakov» καθώς και την φρεγάτα «Admiral Grigorovich» με πυραύλους cruise kalibr-N .

Πολλοί έμπειροι αναλυτές τονίζουν ότι η δράση των  ρωσικών πολεμικών πλοίων θα είναι μία μίξη επίδειξης δυνάμεως  και αποτελεσματικότητας,  προς την συριακή επικράτεια , δείχνοντας στην Ουάσιγκτον και παντού βέβαια  ,  ποίος ακριβώς θα κάνει «κουμάντο» μεταπολεμικά στην Συρία, ειδικά λόγω αμερικανικών εκλογών .






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια