Sponsor

ATHENS WEATHER

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και κεφαλοτύρι

Υλικά συνταγής για ένα ταψί 30 - 32 εκ


  • 600 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
  • 200 γρ. φέτα μέτρια, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά, προτιμότερο βιολογικά, χτυπημένα με
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 2 - 3 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ξινός τραχανάς, κοπανισμένος καλά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία 25', Μαγείρεμα περίπου 15', Ψήσιμο 20' - 30'


Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά, να γυαλίσουν. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας, αν χρειάζεται, 1 - 2 κουταλιές νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και άλλη 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, τον τραχανά, την υπόλοιπη κολοκύθα, το μείγμα αυγών-γάλακτος, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Η κολοκύθα που έχουμε σοτάρει δίνει μια μελωμένη υγρασία στην πίτα, ενώ αυτή που μπαίνει ωμή στο μείγμα διατηρείται κάπως ζωντανή, ελαφραίνοντας το όλον.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια