Yλικά συνταγής για 4 άτομα
- 1 μικρό, στρογγυλό καρβέλι ψωμί
- 350 γρ. κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ σε φέτες για τοστ, σε μικρότερα κομμάτια
- 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, προσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με το τυρί και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε με το μείγμα το καρβέλι, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και απέξω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια