Η νύχτα ντροπής απαιτεί άμεσα αλλαγές στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να σβήνει όσο περνάει ο καιρός


Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης

Όλα στην ζωή έχουν μία εξήγηση και τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, όταν έχεις μία ομάδα, που λειτουργεί καλά σε όλα τα επίπεδα στο τέλος δικαιώνεσαι , η έστω στο γήπεδο δείχνεις ότι είσαι καλύτερος.

Ο Παναθηναϊκός (Παναθηναϊκός είπα; Ντροπή για τον σύλλογο να λέγεται αυτό το πράγμα που εμφανίστηκε στο Καραισκάκη Παναθηναϊκός) βάλθηκε απόψε σε ένα ημίχρονο να εκθέσει και να ξεφτιλίσει με τον χειρότερο τρόπο, όσους πίστεψαν σε αυτή την ομάδα και τους παίκτες. Τους άδειασαν , τους βούλωσαν το στόμα, τους αρρώστησαν , δεν θα μπορούν να κλείσουν μάτι απόψε. Πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού θα ντραπεί αύριο να πάει στην δουλειά του , η να βγει από το σπίτι του.

Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για το 3-0. Τακτικά η ομάδα πήγε να πιέσει ψηλά , άλλαξε το 3-5-2 σε 4-4-2 με ανέτοιμους τον Ζέκα και τον Λεντέσμα και τον Γουακάσο να μην μπορεί να παίξει αριστερό μπακ , αφού και ο Εμποκού μπροστά του έκανε …βόλτες και μέσα σε ένα ημίχρονο έφαγε τρία από τον Ολυμπιακό που χτύπησε στον χώρο και νοιώθει και τυχερός ο Παναθηναϊκός , που δεν έφαγε άλλα τόσα στο δεύτερο. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε ένα μαιμού –πέναλτι στον Παναθηναϊκό, που το έχασε ο Λεντέσμα και έκανε για τον Παναθηναϊκό την καλύτερη διαιτησία, που είχε η ομάδα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Οι παίκτες; Με εξαίρεση , δύο –τρεις οι άλλοι είναι  στον κόσμο τους. Ανοιωθοι. Ζαμαν φου. Και τι έγινε που έχασαν ; Αύριο θα πάνε για καφέ, θα βγάλουν την selfie τους, θα πάνε την βόλτα τους, οι καλύτεροι είναι. Μήπως και αυτοί οι παίκτες και οι προηγούμενοι έχουν νοιώσει ποτέ τα τελευταία χρόνια, ότι θα έχουν πρόβλημα όταν δεν θα μπουν σε ένα ματς με το μαχαίρι τα δόντια; Το αντίθετο. Φουλ χαϊδεμένοι είναι από μία διοίκηση , που νομίζει, ότι το να τα χώσεις στους παίκτες δεν αλλάζει κάτι. Και φθάνουμε εδώ , που έχουμε φθάσει. Να τρως ξεκούραστα τρία από τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών και να λες ευχαριστώ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει λεφτά , για να σώσει τον σύλλογο από την καταστροφή. Αυτό σήμερα μετά από την εφιαλτική βραδυά ελάχιστοι το θυμούνται , διότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν είναι το στιλ του προέδρου που θα μπει στα αποδυτήρια και θα τρέμουν οι παίκτες, ούτε το στιλ του προέδρου, που θα κάνει ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών. Είναι ένας πρόεδρος, που στηρίζει προπονητές πολλές φορές κόντρα στην ροή και την κοινή γνώμη, που δεν επεμβαίνει σχεδόν καθόλου(στην καθημερινότητα της ομάδας) και βλέπει και ο ίδιος, ότι και φέτος φθάσαμε ήδη εκεί που ήμασταν και πέρυσι την ίδια εποχή αν και το καλοκαίρι αυτό αύξησε το μπάτζετ της ομάδας και ήρθαν παίκτες καλύτερους από αυτούς, που είχαμε. Το κυριότερο; Οι όποιες αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι με ελάχιστες εξαιρέσεις εκ του αποτελέσματος  δεν τον έχουν δικαιώσει….Φυσικά σε μία ομάδα, που αποτυγχάνει στους στόχους της την πρώτη ευθύνη την έχει η διοίκηση.

Η ομάδα μοιάζει να σβήνει όσο περνάει ο καιρός . Κάθε ματς είναι και χειρότερη και με μόλις δύο νίκες σε 10 ματς.

Είναι δεδομένο , ότι μετά την τριάρα άλλη υπομονή δεν υπάρχει. Είτε θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα τώρα, είτε αν γίνουν αργότερα θα είναι πολύ αργά.

Ο Στραματσόνι δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση είναι φανερό πλέον. Το γεγονός, ότι έχει χαιδέψει πολύ τους παίκτες και τους κάνει όλα τα χατήρια το βρίσκει μπροστά του. Και εκτός αυτού έχει κάνει σοβαρά λάθη στην διαχείρηση του ρόστερ, αλλά και στην φυσική κατάσταση των παικτών και τους πολλούς μυικούς τραυματισμούς.

Στην ομάδα δεν υπάρχει ένας άνθρωπος, να μπει μέσα στα αποδυτήρια και να πει δύο κουβέντες , να πωρώσει τους παίκτες , να τους δώσει να καταλάβουν, ότι εδώ είναι Παναθηναϊκός και απαγορεύεται να μην δίνεις το 150% σε κάθε παιχνίδι. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι για άλλες δουλειές , μπορεί να εκπροσωπήσει τον Παναθηναϊκό σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, αλλά αυτό δεν το έχει , δηλαδή να μπει στα αποδυτήρια και να μιλήσει στους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα είναι στο σημείο μηδέν. Το ποτήρι ξεχείλισε. Όχι αύριο, αλλά χθες χρειάζονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσει αυτή η ομάδα να γίνει και πάλι Παναθηναϊκός. Αυτό , πάντως, που είδαμε στο Καραισκάκη και είδαμε και με την Σταντάρ στην Λεωφόρο και την Ξάνθη στην Λεωφόρο, δεν είναι Παναθηναϊκός. Είναι μία ομάδα που φοράει τις φανέλες του Παναθηναϊκού και δεν σέβεται την ιστορία του συλλόγου.

Το άρθρο του Τάσου Νικολογιάννη δημοσιεύτηκε στο gazzetta.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια