Άρθρο-σοκ από βρετανική ιστοσελίδα:«Η πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο πεθαίνει στον Πειραιά»

Τα δημοσιεύματα για τη FIFA, τον Ινφαντίνο, τον Μαρινάκη και τον Γιαννίκο κάθε μέρα που περνάει πληθαίνουν όλο και πιο πολύ στον ευρωπαϊκό Τύπο. Αυτή τη φορά το γνωστό Inside World Football αναλύει, και μάλιστα με... σχεδιαγράμματα, τη σχέση μεταξύ Ολυμπιακού, UEFA και FIFA, με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου των Πειραιωτών σε θέση κομβικής σημασίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η αρχή του, μάλιστα, είναι εντυπωσιακή. «“Πέρα από το να είναι έτοιμος να εκτελέσει τους εχθρούς του, ένας αληθινός βασιλιάς πρέπει να είναι έτοιμος να εκτελέσει τους φίλους του” - Τέρενς Χ. Γουάιτ» (σ.σ.: Αγγλος συγγραφέας, ο οποίος πέθανε στον Πειραιά) - απευθύνεται προφανώς στον Ινφαντίνο. Συνεχίζοντας, μάλιστα, το Inside World Football κάνει και το δικό του λογοπαίγνιο: «Κάθε ελπίδα για μια σωστή διοίκηση στη FIFA είναι πολύ πιθανό να... πεθάνει στον Πειραιά». Αμέσως μετά ξεκινά την ανάλυσή του για τις σχέσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό, UEFA και FIFA, με τελευταίο «επεισόδιο» την πρόσληψη του πρώην νομικού συμβούλου των «ερυθρολεύκων» Θόδωρου Γιαννίκου σε μια θέση ύψιστης σημασίας για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αυτήν του διευθυντή των Μελών Ομοσπονδιών της FIFA.

Μια θέση που επί της ουσίας τον καθιστά επικεφαλής στις 211 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA και με ένα από τα πρώτα ζητήματα της νέας ατζέντας του την αναμόρφωση της ΕΠΟ. Ολο σχεδόν το κείμενο είναι ένα «κατηγορώ». Δεν διστάζει να τεθεί ξεκάθαρα ενάντια στην κίνηση της FIFA, «η τοποθέτηση Γιαννίκου βρομάει». Κατηγορεί τον πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο, για «πράξεις τυραννίας και μεροληψίας που προδίδουν το ποδόσφαιρο».


Η εμπλοκή Γιαννίκου


Στη συνέχεια, γίνεται λόγος για τη σχέση Ολυμπιακού - UEFA - FIFA, με την αντίστοιχη εμπλοκή των Γιαννίκου και Θεοδωρίδη σε θέσεις «κλειδιά», που τους καθιστούν πλέον τα «μεγάλα όπλα» του νέου προέδρου της FIFA. «Η θέση του Γιαννίκου στον Ολυμπιακό σημαίνει αυτομάτως ότι έχει γνώση όλων όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα αυτών για τα οποία κατηγορείται ο πρώην εργοδότης του. Η πρόσληψή του δείχνει να είναι μια πολύ κακή επιλογή».

Τέλος, το κείμενο καταλήγει: «Η μεγάλη έρευνα για την υπόθεση στημένων αγώνων στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν υποβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ αναμένεται η δίκη. Ο Ινφαντίνο χρωστάει σε μεγάλο βαθμό τη θέση του ως πρόεδρος της FIFA στην επιρροή που έχει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, που αποτελεί τον Νο 1 λομπίστα του στην Ευρώπη ως γενικός γραμματέας της UEFA. Η τοποθέτηση του Γιαννίκου στη συγκεκριμένη θέση της FIFA σημαίνει ότι αυτός θα έχει την επίβλεψη της αναμόρφωσης της ΕΠΟ, η οποία θεωρείται ότι βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό υπό τον πλήρη έλεγχο του Μαρινάκη». Και κλείνει με το σλόγκαν της αρχής ότι ο Ινφαντίνο δεν είναι καλός πρόεδρος για να χτυπήσει τους διεφθαρμένους φίλους του!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια