Ραγδαίες εξελίξεις! Ανασχηματισμό ή εκλογές για το… τηλεκοντρόλ

Το σενάριο του ανασχηματισμού αλλά και των πρόωρων εκλογών εξετάζει πλέον η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, που βλέπουν να πυκνώνουν τα σημάδια για τα δυο αυτά ενδεχόμενα.

Όπως λένε, η εμμονή της κυβέρνησης να διατηρεί «ζεστή» την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα κανάλια, προκειμένου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει τη συνέχιση της ανομίας και της διαπλοκής, δεν είναι τυχαία καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα στο οικονομικό πεδίο, ενώ φτάνει και σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς που ζητούν σκληρότερα μέτρα και τέταρτο μνημόνιο.

Η παραδοχή του κ. Κατρούγκαλου ότι το ΔΝΤ «ζητάει αίμα» το οποίο η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει είναι χαρακτηριστική.

Η σημερινή αποκάλυψη , ότι με Προεδρικά διατάγματα, ο πρωθυπουργός μελετά έναν ευρύ ανασχηματισμό καθώς ανασκευάζει υπουργεία και δημιουργεί και νέα, είναι μια από τις κινήσεις.

Ωστόσο, στο βάθος του κυβερνητικού πλάνου, προφανώς υπάρχει ο σχεδιασμός των πρόωρων εκλογών, όπως εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, αφού η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωράει σε φιλολαϊκές εξαγγελίες, όπως το πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο συμψηφισμός επιστροφής φόρου με καταβολές προς την εφορία, η χρονική επέκταση των κουπονιών συσσιτίων, η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων.

Παράλληλα υπάρχουν και δειλές εξαγγελίες περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και δηλώσεις γύρω από τα τέλη των ΙΧ ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα.

Όλα αυτά όπως εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι συνάδουν ότι στα υπόγεια του Μαξίμου κάποιοι μελετούν το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και έτσι διατηρούν το «πολεμικό» κλήμα με την αντιπολίτευση και τη ΝΔ, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια