Η Ελλάδα σε καθεστώς ανωτέρας βίας

Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι μας σε κάποια κοινώς αποδεκτά πράγματα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ευθυγραμμίσουμε τους επιμέρους αγώνες μας, να ενωθούμε και να γίνουμε αποτελεσματικοί. Αυτά τα κοινώς αποδεκτά πράγματα θα προκύψουν από τις απαντήσεις που θα δοθούν στα πιο κάτω ερωτήματα.

Ένα πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, στην κατάσταση που είμαστε, είναι το εξής:

Έχει ή όχι χρεοκοπήσει η χώρα μας στην πραγματικότητα; Δηλαδή μπορεί αυτοδύναμα να πληρώνει τα δάνειά της; Οι πολίτες είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, κάτω από καθεστώς χρεοκοπίας και έλλειψης ρευστότητας στην αγορά; Είμαστε ή όχι σε καθεστώς οικονομικής κατοχής, ελεγχόμενοι από τους δανειστές;

Ένα δεύτερο ερώτημα που είναι απόρροια της απάντησης που θα δοθεί στο πρώτο, είναι το εξής:

Είμαστε λοιπόν ή όχι σε καθεστώς ανωτέρας βίας;

Το κατοχικό καθεστώς, σε συνεργασία με τους οικονομικούς κατόχους της χώρας, κρύβει από το λαό την αλήθεια. Και τούτο γιατί αν η απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα είναι καταφατική, τότε ενεργοποιούνται άλλες διαδικασίες και κανείς πλέον Έλληνας δεν υποχρεούται στα αδύνατα.

Αντίθετα τώρα συμπεριφερόμαστε προσποιητά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν να είμαστε ένα κανονικό κράτος με μια κανονικά λειτουργούσα ελεύθερη αγορά και καλούμαστε εμείς πλέον οι απλοί και τίμιοι πολίτες να πληρώσουμε και να καταστραφούμε οικονομικά, καταστρέφοντας και τις ζωές μας, ωσάν να αποτύχαμε εμείς στις οικονομικές επιλογές που κάναμε προσωπικά ο καθένας μας. χωρίς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας που μας εμποδίζουν ή μας εξαναγκάζουν.

Θα λοιπόν πρέπει γρήγορα να αφυπνιστούμε πριν να είναι πλέον πολύ αργά και να συμφωνήσουμε στο τι ακριβώς μας συμβαίνει.

ΥΓ. Ήδη εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και η κυβέρνηση δεν τον αποδοκίμασε, αποδεχόμενη πλήρως τη δήλωση αυτή. Εμείς τι κάνουμε;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια