Μεθοδεύουν χάος και... εκλογές πάνω σ' ερείπια!

«Θα είναι πρωτοφανές να πέσει ή κυβέρνηση, για ένα νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός...»


Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος

Σαν... ξόρκι στους μύχιους φόβους της, ακούγεται αυτή η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, αναφορικά με τις περιπεπλεγμένες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε.

Να της θυμίσουμε, μόνο, ότι εξ' ίσου αδιανόητο και πρωτοφανές ήταν και η σύλληψη του αρχιμαφιόζου Αλ Καπόνε, όχι για τους εκατοντάδες φόνους που είχε διαπράξει, αλλά... για φοροδιαφυγή!

Η ιστορία, γράφεται με παράξενους και συχνά απρόβλεπτους τρόπους. Ιδίως όταν οι πρωταγωνιστές της διακρίνονται για την αλαζονεία, τις εμμονές και ιδεοληψίες, την περιφρόνηση τους στην σοφία ότι κανείς πρέπει να διδάσκεται από τα λάθη του...Ο Τσίπρας και το ηγετικό επιτελείο του, με συνεπή λαϊκισμό εκμεταλλεύθηκαν τα σωρευμένα κυβερνητικά λάθη των προκατόχων του, και με ψεύτικες υποσχέσεις και καλλιέργεια του θυμού και της απόγνωσης της κοινωνίας, κατέκτησαν την εξουσία. Η ανετοιμότητα και ο πρωτοφανής ερασιτεχνισμός τους,σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες τους και την αλαζονεία του νικητή, τους οδήγησαν σε σειρά εγκληματικών λαθών που έφεραν την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Πανικόβλητοι, ανέκρουσαν πρύμναν, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν “αυταπάτες”, και με μια νέα σειρά... ψεμμάτων διατηρήθηκαν στην εξουσία. Χωρίς να διδαχθούν τίποτε από τις εγκληματικές πολιτικές της “πρώτης φοράς...”, συνέχισαν την ίδια τακτική και την... δεύτερη φορά!

Το να κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα, προσδοκώντας κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα, είναι ο ορισμός της παράνοιας. Και οι κυβερνώντες μας το επιβεβαίωσαν...Οι “αυταπάτες”, εμπλουτίσθηκαν με νέα ψέμματα και εμμονές, τα απανωτά λάθη επιχειρήθηκε να διορθωθούν με νέα χειρότερα λάθη δημιουργώντας ασφυκτικά αδιέξοδα. Ήταν θέμα χρόνου να καταληφθούν από πανικό, ο πανικός να τους οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις, σε απόγνωση, σε σκέψεις “αποθανέτω η ψυχή μου...”. Η επιλογή των τηλεοπτικών αδειών ως “σημαίας” της δεύτερης διακυβέρνησής τους, ο ανερμάτιστος και αυταρχικός τρόπος που οργάνωσαν αυτή την “εκστρατεία” τους, και οι αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις τους μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης...

Όπως έχουν στριμωχθεί, και με την συνεχιζόμενη εμφανή άρνησή τους να προσαρμοσθούν με την πραγματικότητα, μόνο το χειρότερο μπορεί να περιμένει κανείς. Επιμένουν στην δημιουργία “εχθρών” ( η αντιπολίτευση, οι δικαστές, τα ΜΜΕ, οι θεσμοί, ότι... περπατάει, πετάει και κολυμπάει!)και τυφλωμένοι και αποδιασαλευμένοι εκπέμπουν το... μήνυμα “ή ταν, ή επί τας...”! Κι' αυτό το τελευταίο, είναι το κρίσιμο: η οικονομία συνεχίζει την φρενήρη καταβύθισή της, οι μεταρρυθμίσεις σκοντάφτουν στους... Σκουρλέτηδες, οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο,η αξιολόγηση τρενάρει επικίνδυνα, οι δανειστές ξαναγύρισαν στις πιο σκληρές θέσεις τους, η υπόσχεση για κάποια ρύθμιση του χρέους (δεύτερη παντιέρα της κυβέρνησης, μαζί με τις άδειες...) μετατίθεται στο άδηλο μέλλον- και ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, δειλά έστω, δείχνει να έχει δεύτερες σκέψεις για την επάρκεια Τσίπρα... Ήδη ο πρωθυπουργός άρχισε να στέλνει “απειλητικά” μηνύματα σε δανειστές και Ευρωπαίους εταίρους, το... Κούγκι ξανάρχεται στην επικαιρότητα!

Η κοινωνική απαξίωση (κάποιοι επιμένουν στην κατάρρευση) του κυβερνώντος κόμματος, επιβεβαιώνεται με κάθε νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς του Τσίπρα, πρωτεύουσα θέση έχει πάντα ο “εκλογικός αιφνιδιασμός”, πιστεύοντας ότι το “στοίχημα” του Σεπτέμβρη του 2015, μπορεί να του ξανακάτσει. Κι' αν ο πρωθυπουργός πραγματικά προς τα εκεί οδηγεί τις εξελίξεις,για να προλάβει την κατρακύλα ελπίζοντας να μείνει ζωντανός στο πολιτικό σκηνικό, ας μην μας μένει η παραμικρή αμφιβολία πως ούτε προς στιγμή θα διστάσει ότι θα το επιχειρήσει σε άκρως πολωτικό , εμφυλιοπολεμικό, κλίμα, πάνω στα συντρίμμια που θα φροντίσει να δημιουργήσει!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια