Sponsor

ATHENS WEATHER

Φιλέτα τόνου μαριναρισμένα με μουστάρδα

Υλικά συνταγής


  • 6 φιλέτα τόνου, 150 γρ. το καθένα
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • ο χυμός και το ξύσμα 1 ½ λεμονιού
  • 2- 3 κουταλιές άνηθος φρέσκος και ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Για να φτιάξετε τη μαρινάτα ρίχνετε σε  ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα φιλέτα τόνου και τα γυρίζετε ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε (τουλάχιστον μισή ώρα).
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Μεταφέρετε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα τους σε ένα ταψάκι.σκορπίζετε γύρω γύρω τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15΄. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5΄ακόμη και σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερες συνταγές στο blog της Γεύσης!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια