Android και iOS εφαρμογές στο μελλοντικό Microsoft Surface Phone;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φήμη έκανε την εμφάνισή της, η οποία μιλά για υποστήριξη εφαρμογών Android και iOS από το επερχόμενο Microsoft Surface Phone.

Το Microsoft Surface Phone, το οποίο αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2017, θα έχει λειτουργικό σύστημα Windows 10, αλλά οι φήμες το θέλουν να έχει και την ικανότητα να υποστηρίζει εφαρμογές τόσο από το Android όσο και από το iOS οικοσύστημα. H φημολογία σημειώνει ότι το Microsoft Surface Phone μπορεί να είναι εξοπλισμένο με το στήριγμα που έχουν και άλλες συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια Surface, ενώ δεν αποκλείεται η μνήμη RAM να είναι πολύ μεγάλη, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί το νέο Windows Phone ως ένας μικρός υπολογιστής τσέπης.

Ένα άλλο στοιχείο που αναφέρεται είναι ότι το Microsoft Surface Phone δεν αποκλείεται να είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή Intel Kaby Lake, ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική X86 στα 64 Bit, στοιχείο που δείχνει ότι δεν θα είναι συμβατές με αυτό όλες οι Android εφαρμογές. Άγνωστο παραμένει το πώς θα μπορεί να εγκαταστήσει κανείς μία iOS εφαρμογή σε μία συσκευή που δεν θα έχει πάνω της τον λογότυπο της Apple. Οι φήμες παραμένουν φήμες σε αυτό το στάδιο και δεν είναι ασφαλές να βγάλει κανείς κάποια συμπεράσματα από αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δυνατότητα λειτουργίας εφαρμογών Android και iOS σε μία Windows 10 συσκευή θα τάραζε τα νερά της mobile κατηγορίας προς όφελος της Microsoft, η οποία βλέπει το μερίδιο αγοράς των Windows 10 smartphones να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια