Η αποκωδικοποίηση της πρώτης ομιλίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ

Μπορεί ο Ντοναλτ Τραμπ στο ξεκίνημα της ομιλίας του να έδωσε συναινετικό τόνο και να αποδέχτηκε τις υπηρεσίες της Χίλαρι Κλίντον…

Άφησε όμως, με αυτό τον τρόπο, να εννοηθεί ότι κλείνει το κεφάλαιο της αντιπαλότητας μεταξύ τους, ενώ στο παρελθόν έλεγε ότι θα την κλείσει φυλακή, ωστόσο οι τρεις ομάδες ανθρώπων που ευχαρίστησε, εκτός από την οικογένεια και τους συνεργάτες του, δείχνει τις αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν στην Αμερική.

Για άλλη μια φορά ο Ντόναλτ Τραμπ απέδειξε ότι εκπροσωπεί τη βαθιά συντηρητική Αμερική, έτσι ευχαρίστησε την Ένωση Όπλων, σε πλήρη αντίθεση με την διακυβέρνηση Ομπάμα που ήθελε να απαγορεύσει τα όπλα, τις Μυστικές Υπηρεσίες  και την Αστυνομία.

Φυσικά το πολιτικό κατεστημένο της Αμερικής, Κογκρέσο, Γερουσιαστές, Βουλή και κυβερνήτες Πολιτειών, δεν πρόκειται να αφήσουν τον Τραμπ να οδηγήσει την Αμερική σε εντελώς ακραίες θέσεις.

Αναλυτικά όμως, τις προθέσεις του θα τις δούμε με το ποιους θα τοποθετήσει στα Υπουργεία  Άμυνας , εξωτερικών και ποιους θα θέσει επικεφαλείς στη CIAκαι το FBI.

 Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές το πρώτο διάστημα ο Τραμπ θα ασχοληθεί περισσότερο με την Αμερική καθώς πιστεύει λιγότερο στην παγκοσμιοποίηση και ασφαλώς θα θέσει περιορισμού στην ελευθερία του εμπορίου αφού θέλει να δώσει περισσότερες δουλειές στους αμερικανούς φρενάροντας τα εισαγόμενα προϊόντα.

Π.Ζ.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια