Τρόμος στην Ευρώπη: Ο ISIS καλεί 16χρονα παιδιά να ανατιναχτούν στις χώρες τους

Τρόμο και ανησυχία προκαλούν στην Ευρώπη οι νέες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος καλεί τα νεαρά παιδιά που θέλουν να ενταχθούν στους κόλπους του, να μην μεταβούν στη Συρία, αλλά να ανατινάζονται στη χώρα που βρίσκονται.

Την είδηση έκαναν γνωστή οι βελγικές αρχές, ενώ η βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, αναφέρει: «νέοι άνθρωποι δεν καλούνται πλέον να στρατολογηθούν στην Συρία αλλά καλούνται να κάνουν επιθέσεις μέσα στην ίδια τους την χώρα».Το rt.com, σημειώνει ότι αυτή είναι η νέα τάση και η νέα τακτική το ISIS, κάνοντας λόγο για «σοβαρή ανησυχία».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ανήλικοι είναι εκείνοι που επηρεάζονται πιο εύκολα και μπορούν όχι μόνο να μην κινήσουν υποψίες αλλά και να ριζοσπαστικοποιηθούν τόσο που να κάνουν τις πιο αιματηρές επιθέσεις, ενώ ακόμα και αν συλληφθούν είναι πιο δύσκολο να τους επιβληθούν ποινές.
Η στρατολόγηση ανηλίκων τζιχαντιστών γίνεται κυρίως μέσω των social media και μάλιστα μέσω της εφαρμογής "Telegram". Γίνεται πλύση εγκεφάλου και σύντομα είναι έτοιμοι να χύσουν αίμα.


«Σπείρετε τον θάνατο και την καταστροφή εκεί που είστε», είναι η εντολή που δίνεται στους ανήλικους, ενώ το target group τους είναι παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών.
Όπως αναφέρει το rt.com, , σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών είναι νοσοκομεία, σχολεία και τουριστικά θέρετρα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια