Προηγμένο intranet για χρήση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Ένα νέο, ασφαλές εσωτερικό δίκτυο (intranet) για τις ανάγκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων άρχισε τη λειτουργία του την Τετάρτη, μετέδωσαν ρωσικά μέσα, τα οποία επικαλούνται πηγές του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia πως το τελευταίο στάδιο των εργασιών ολοκληρώθηκε στα τέλη του καλοκαιριού και πλέον το δίκτυο είναι πλήρως λειτουργικό. «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε την επέκτασή του μέσω εγκατάστασης επιπλέον τερματικών σε στρατιωτικές μονάδες και ιδρύματα» ανέφερε σχετικά.
Το δίκτυο δεν είναι συνδεδεμένο στο Ίντερνετ, ενώ μη ελεγμένα- πιστοποιημένα flash drives και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι δεν μπορούν να συνδεθούν στους υπολογιστές που αποτελούν τμήματα του συγκεκριμένου intranet. Ακόμη, υπάρχει μια ασφαλής υπηρεσία email, για να είναι δυνατή η αποστολή απόρρητων πληροφοριών και εγγράφων, ενώ σε κάθε στρατιωτική μονάδα υπάρχουν servers οι οποίοι κρυπτογραφούν πληροφορίες, τις χωρίζουν σε πακέτα και τις προωθούν. Η πρόσβαση στα δωμάτια των servers είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.
Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί υποδομές που έχουν ενοικιαστεί από τη Rostelecom, ωστόσο μέρος του φαίνεται πως βασίζεται στις υποδομές του ίδιου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια