Μεταφορές προϊόντων με τη βοήθεια του Hyperloop

To Hyperloop ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη μεταφορά επιβατών, αλλά και για προϊόντα και άλλα φορτία στο μέλλον.

Η Hyperloop One, η εταιρεία που ασχολείται με την έρευνα και την εξέλιξη του τρένου μεγάλων ταχυτήτων Hyperloop και η Dubai Future Accelerators βρίσκονται σε συνεργασία, σύμφωνα με το TechCrunch, για τη χρήση μίας έκδοσης του Hyperloop που θα μπορεί να αναλάβει την μεταφορά εμπορευμάτων από το λιμάνι του Ντουμπάι σε διάφορους προορισμούς.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δημιουργήσει τη θερμοκοιτίδα Dubai Future Accelerators, με σκοπό να βοηθήσουν στην ανάπτυξη καινοτόμων και τεχνολογικά εξελιγμένων εταιρειών στη χώρα. Η θερμοκοιτίδα αυτή έχει προικιστεί με το ποσό των 275 εκατομμυρίων δολαρίων, για επενδύσεις στην καινοτομία. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν αίτηση για είσοδο στη θερμοκοιτίδα αυτή, κάτι που έγινε στην περίπτωση του Hyperloop One.

Είναι λογικό το Hyperloop One να ενδιαφέρεται για τη συνεργασία του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τόσο λόγω του αέρα ανάπτυξης που φυσά στην περιοχή, όσο και λόγω του γεγονότος ότι η εφαρμογή του εκεί μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο δοκιμαστικό πεδίο για παρόμοιες εφαρμογές και υλοποιήσεις και σε άλλες γωνιές του κόσμου. Η χρήση του τρένου των υψηλών ταχυτήτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και όχι μόνο ανθρώπων αποτελεί λογική συνέχεια του όλου project.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια