Δίπλες από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά συνταγής


  • 10 αβγά
  • 25 γραμ ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι

Για το τηγάνισμα

  • 1 λίτρο σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 500 γραμ ζάχαρη
  • 500 γραμ νερό
  • 800 γραμ μέλι

Για το πασπάλισμα

  • 400 γραμ χοντροτριμμένη καρυδόψιχα
  • 1-2 κουτ σούπας κανέλα
 

Εκτέλεση συνταγής


Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενής βελούδινος πολτός για περίπου 15 λεπτά.

Μετά ρίχνετε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Η ζύμη να είναι σφιχτή. Αφήνετε τη ζύμη 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια την πλάθετε σε μπαλάκια, τα αλευρώνετε και ανοίγετε τα φύλλα στη μηχανή (στο 1 δύο φορές, στο 3, στο 5 και στο 6 από μια φορά) και τις κόβετε. Τις τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο (σε μέτρια φωτιά για να μην παρατηγανίζονται) και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Την άλλη μέρα φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε πρώτη τη ζάχαρη και το νερό και μετά ρίχνετε το μέλι, βγάζοντας το αφρό. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και τις μελώνετε. Τις πασπαλίζετε με καρύδια τριμμένα και κανέλα.
 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια