Πανακότα με λευκή σοκολάτα

Υλικά συνταγής


  • 700 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 1 ξυλάκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • ζαχαρωμένα φρούτα ή φρουί γλασέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής


Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το φιλτράρετε περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι.
Αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και στύψει πολύ καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Μοιράζετε σε 6 ατομικά φορμάκια και αδειάζετε το μείγμα της κρέμας μέσα σε αυτά. Τοποθετείτε τα φορμάκια στο ψυγείο και τα αφήνετε 5 ώρες, τουλάχιστον για να σφίξουν οι κρέμες καλά.
Ξεφορμάρετε τις φόρμες βουτώντας τις μέσα σε ζεστό νερό λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζετε. Γαρνίρετε την πανακότα με ζαχαρωμένα φρούτα ή με φρουί γλασέ κομμένα σε φετάκια.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια