Παιχνίδια πολέμου: Η μεγαλεπήβολη απάντηση του ΝΑΤΟ στον «αλαζόνα» Πούτιν | Χάρτες

Ενώνει τις δυνάμεις του το ΝΑΤΟ προκειμένου να… μπει στο μάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν και των πολεμικών του ασκήσεων στην Ευρώπη.

Ενδεικτικά δεν είναι μόνο όσα λέγονται επισήμως, από τα στόματα πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά και τα δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο. Δεν είναι λίγα τα μίντια κυρίως στις ΗΠΑ και στη Βρετανία που έχουν σπεύσει τις τελευταίες εβδομάδες να κηρύξουν την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των «Times» του Λονδίνου που έφτασαν στο σημείο να αναλύουν τα χαρακτηριστικά των νέων ρωσικών βαλλιστικών θερμοπυρηνικών πυραύλων (Sarmat RS-28). Σε απάντηση αυτών, μόνο η Μεγάλη Βρετανία έστειλε 800 στρατεύματα, τανκ και drones στην Εστονία, αφού θεωρούν ότι ο Πούτιν καλοκοιτάζει τη συγκεκριμένη γειτονική χώρα της Ρωσίας.

Από δημοσίευμα που παρουσιάζει τη συσπείρωση των νατοϊκών δυνάμεων


Η κίνηση της Μόσχας λίγες μέρες πριν να αναπτύξει πυραύλους, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει συναγερμό στη Δύση.

Ποιους «φυλάει» το ΝΑΤΟ



Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας το ΝΑΤΟ να τους περικυκλώνει. Υπενθυμίζεται δε, ότι σύμφωνα με τη συμφωνία ΝΑΤΟ – Ρωσίας του 1997, οι Δυτικοί δεν μπορούν να εγκαταστήσουν «μόνιμα» μάχιμες δυνάμεις στις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας.


Εν έτει 2016 ωστόσο, το NATO εμφανίζεται αποφασισμένο να μονιμοποιήσει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα… προκαλώντας την οργή της Μόσχας. Σύντομα, αναμένεται χώρες όπως η Δανία, η Ιταλία αλλά και η Γαλλία θα στείλουν δυνάμεις προκειμένου να κόψουν τα φτερά του Βλαδίμηρου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια