Υλικά
- 2 φέτες ξιφία φρέσκο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Χυμό από το 1 λάιμ
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πλιγούρι
- 200 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φιλέτα του ξιφία και στην συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα χαμηλό πυρέξ.
Σε ένα μικρό μίξερ ανακατεύετε καλά τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα 40 γραμμάρια τζίντζερ, το χυμό από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα φιλέτα του ξιφία, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το ξύσμα από το λαιμ και τα αφήνετε 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Στην συνέχεια τα ψήνετε η σε αντικολλητικό τηγάνι η στο γκριλ του φούρνου σας.
Για το πλιγούρι ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το βρασμένο πλιγούρι που είναι χλιαρό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε ψιλοκόψει και προσθέτετε και το ελαιόλαδο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο τον μαγειρεμένο ξιφία μαζί με το πλιγούρι.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια