Μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τουρκικά μαχητικά στη βόρεια Συρία - Χτυπούν στόχους αδιακρίτως | Βίντεο

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τις τελευταίες ώρες αδιακρίτως στόχους στη βόρεια Συρία, ισχυριζόμενοι ότι κτυπούν το Ισλαμικό Κράτους στα τουρκοσυριακά σύνορα στο πλαίσιο της στρατιωτικής εισβολής.

Από τις αεροπορικές αυτές επιδρομές καταστράφηκαν 15 κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσαν οι Τούρκοι. Ωστόσο, βασικός στόχος, όπως αναφέρεται από το στρατόπεδο του Μπαράρ άλ Άσαντ ήταν ο Συριακός Στρατός και θέσεις του, όπως επίσης και οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών.

Τα περι επιχειρήσεων σε βάρος του ISIS είναι απλά για "εξωτερική" κατανάλωση, αφού όλοι γνωρίζουν πώς η Τουρκία ήταν αυτή που ενίσχυσε, εξόπλισε και συνεχίζει να στηρίζει τον ISIS στη Συρία και στο Ιράκ, θέλει την ανατροπή του Άσαντ και την εξολόθρευση των Κούρδων.

Στους βομβαρδισμούς -στους οποίους σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές- συμμετέχουν και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Έγιναν δε με την ανοχή της Ρωσίας, η οποία είναι αυτή που έχει τον έλεγχο της περιοχής, αν και όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα μία κόντρα των δύο μεγάλων δυνάμεων, η οποία εξελίσσεται και μπορεί να φτάσει στα άκρα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Συρίας, η προβολή των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και S-400 και η ρητορική των Αμερικανών για τα πυρηνικά δείχνει πώς υπάρχει η κατάσταση μπορεί να εκτραπεί ανά πάσα στιγμή.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσης πώς εννέα αντάρτες που είχαν την υποστήριξη της Τουρκίας, σκοτώθηκαν χθες σε πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 32.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια