Θρίλερ στη Συρία: Τούρκοι και Ρώσοι κομάντος σε ευθεία σύγκρουση στο Χαλέπι με ανεξέλεγκτες συνέπειες | Βίντεο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)

Ένα θρίλερ εξελίσσεται αυτήν την στιγμή στο Χαλέπι με την παρουσία Τούρκων κομάντος που έχουν καμουφλαριστεί σε Σύρους αντάρτες,  ερχόμενοι σε σφοδρότατη πολεμική σύγκρουση με Ρώσους Spetsnaz.

Σύμφωνα με αραβικά και ρωσικά ΜΜΕ αλλά και πηγές στην ρωσική υπηρεσία πληροφοριών , υπό την κάλυψη των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, η Άγκυρα έχει αναπτύξει «βαθιά»  στην Συρία περισσότερους  από χίλιους άνδρες  των ειδικών δυνάμεων .

Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά διέρρευσαν στον τοπικό Τύπο.

Οι επίλεκτοι Τούρκοι  στρατιώτες του τουρκικού στρατού,  είναι καμουφλαρισμένοι με στολές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», και ενεργούν στην περιοχή υπό το πρόσχημα του αγώνα του FSA κατά των Ρώσων-Σύρων –Ιρανών, επιθυμώντας  να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του Χαλεπίου, με σκοπό την δημιουργία της  αποκαλούμενης «ζώνης ασφαλείας».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του είναι έξαλλο στην κυριολεξία  με την πρωτοβουλία που πήρε η Άγκυρα και έδωσε εντολή να συλληφθούν οι Τούρκοι ζωντανοί ή να εξολοθρευτούν μαζί με τους υπόλοιπους αντάρτες.

Για το σκοπό αυτόν,οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδική επίλεκτη μονάδα της δυνάμεως ΑΛΦΑ  ήρθε στην Συρία μαζί με τους πυραύλους S-300V4 «Antey-2500», για τον σκοπό αυτόν.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουμε ευθεία σύγκρουση Ρώσων και Τούρκων για πρώτη φορά μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2015.

Οι  τουρκικές  ειδικές δυνάμεις, υπό το πρόσχημα της συμμετοχής τους στην μετριοπαθή αντιπολίτευση συμμετέχουν σε κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων αλλά και των υπολοίπων .

Ο εξοπλισμός των Τούρκων δεν ανήκει στα πρότυπα του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τα οποία είναι εξοπλισμένα με τουρκικά στρατεύματα. Χρησιμοποιούν  πυρομαχικά, βλήματα, ρουκέτες και εκτοξευτές MLRS σοβιετικής κατασκευής, από τις αποθήκες του συριακού στρατού που έπεσαν στα χέρια του FSA.

«Έτσι, η Άγκυρα δεν δείχνει πολιτική στήριξη στους Σύρους αντάρτες , αλλά στην πραγματικότητα διεξάγει την πολεμική τροφοδοσία  των ισλαμιστικών ομάδων που αγωνίζονται εναντίον της νόμιμης  συριακής κυβέρνησης¨, αναφέρει Ρώσος ειδικός αναλυτής.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση  «Ασπίδα του Ευφράτη», που έχει το σκοπό να επιβάλει την τουρκική παρουσία στην βόρεια Συρία, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να ¨»απλώσει» την φωτιά σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια