Ολογραφική τηλεόραση εν όψει

Την τηλεόραση του μέλλοντος έχει οραματιστεί ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός BBC και, όπως φαίνεται, ήδη πραγματοποιεί δοκιμές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο λόγος για έναν ολογραφικό δέκτη που φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από τον «Πόλεμο των Άστρων» προβάλλοντας αιωρούμενες εικόνες ακριβώς πάνω από μια επίπεδη οθόνη. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ελπιδοφόρου πρότζεκτ, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τηλεόραση.

Η ολογραφική τηλεόραση δημιουργήθηκε με μια επίπεδη οθόνη στο κάτω μέρος και μια πυραμίδα από διάφανο ακρυλικό υλικό ακριβώς από πάνω της. Στο πλαίσιο των δοκιμών τους οι ειδικοί προέβαλαν στην οθόνη-βάση τέσσερις πανομοιότυπες εικόνες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν στη συνέχεια επάνω στις τέσσερις ακρυλικές επιφάνειες δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ολογράμματος.

«Το πείραμά μας ήταν πολύ απλό αλλά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, όπως π.χ. της εικονικής πραγματικότητας, δεν αποκλείεται η ολογραφική τηλεόραση να μπει στα σπίτια μας στο μέλλον» δήλωσε ο επικεφαλής ψηφιακής σύμπραξης του BBC Σάιρους Σαϊχάν.

Πηγή: TO BHMA science

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια