Ολάντ και Τσίπρας

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Δεν έχουν τέλος οι... εκπλήξεις που επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και δεν είναι μόνον τα οικονομικά μέτρα, το ύψος των συντάξεων ή οι κατά καιρούς δηλώσεις που κάνουν οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας,
αλλά και το παρασκήνιο το οποίο εκτυλίχθηκε ερήμην των πολιτών, των ηγετών των κομμάτων και του ίδιου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2015.

Όλοι μας πληροφορηθήκαμε από το βιβλίο ενός ξένου ηγέτη, του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας εν προκειμένω, ότι η κυβέρνησή μας συζητουσε με άλλον ξένο ηγέτη, τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτήν τη φορά, την επιστροφή στη δραχμή! Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς έγινε αυτή η συζήτηση, σε ποια χώρα, ποιοι μετείχαν, τι ακριβώς ελέχθη. Το μόνο που γνωρίζουμε ήταν ότι το αντικείμενο αφορούσε τη θεμελιώδη απόφαση της χώρας να ενταχθεί και να παραμείνει στον «σκληρό πυρήνα» της Ενωμένης Ευρώπης.
Η αποκάλυψη του προέδρου Ολάντ είναι εξαιρετικά σημαντική και παρά τις διαρροές που γινονται από ορισμένες πλευρές προκειμένου να υποτιμηθεί, είναι σαφές ότι έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό σχετικά με τις σκέψεις και τις επιλογές που εξέταζαν οι κυβερνώντες το δραματικό καλοκαίρι του 2015.
Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση. Για ιστορικούς και όχι μόνο, λόγους! Εάν γνωρίζει το τι συνέβη έχει υποχρέωση να το πει δημόσια στον ελληνικό λαό. Εάν πάλι όλα αυτά έγιναν πίσω από την πλάτη του (όπως σχεδόν ανέφερε και η πρώτη διαρροή από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου), οφείλει να κάνει την έρευνά του και αμέσως μετά να βγει δημόσια και να καταγγείλει ονομαστικά εκείνους που έπαιξαν στα «ζάρια» την παρουσία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια