Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 50 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
- 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το λιωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνετε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες και βάζετε από μία κουταλιά γέμιση. Τυλίγετε τα μπουρεκάκια, αλείφετε με λίγο ακόμα βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε στους 200 C για 35'-40' μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια