FeaturedPost Slider Top

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Πικάντικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια

Υλικά


  • Για τα πικάντικα κεφτεδάκια:
  • 350 γραμ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σκ. σκόρδο ή σκορδόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 κ.σ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τα ζυμαρικά:
  • 500 γραμ. σπαγκέτι ή λιγκουίνι
  • κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  μαϊντανό (πούδρα) για το γαρνάρισμα
  •  παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


Για τα κεφτεδάκια: βάζουμε τον κιμά, τα δύο είδη πάπρικα, το σκόρδο, το καγιέν, το κρασί, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30’ στο ψυγείο.
Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια σαν φουντούκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2’-3’ να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Σε μπωλ βάζουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα (με προσοχή γιατί τα κεφτεδάκια είναι πικάντικα).
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην καυτή κατσαρόλα, όπως είναι ζεστά. Προσθέτουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια και το μείγμα κρέμας.
Με 2 πιρούνια γρήγορα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ώστε με την θερμοκρασία της κατσαρόλας να ψηθεί το αυγό και να κρεμόσουν τα ζυμαρικά.
Τα σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε πούδρα μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :