Πόσο αντέχει ακόμη το κλαδί;

Eνα ηχηρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέσα στη Βουλή είπε: «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο... Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες».

Η αγωνία του ελληνικού λαού για το μέλλον του από τη μια και ο πολιτικός αυτισμός που δεν μπορεί να δει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας από την άλλη, κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική κρίση απλά φανέρωσε την κοινωνική, πολιτική και αξιακή κρίση που βιώνει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί, μαζί με τον λαό, θα έπρεπε να αλλάξουν ρότα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια πανεθνική προσπάθεια, η χώρα εμφανίζεται περισσότερο διχασμένη από ποτέ. Ενταση παντού, αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα, απουσία λύσεων για τα μείζονα προβλήματα. Κι όπως λέει και ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ καίγεται το σπίτι μας, εμείς τραγουδάμε.
Η οικονομική χρεοκοπία συνεχίζεται, η κατάλυση κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσω της επιτροπείας των δανειστών είναι παντού, ενώ τα εθνικά θέματα αρχίζουν να προκαλούν πλέον έντονη ανησυχία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε μείζον θέμα την επιτυχία του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και συγκαλεί προ ημερησίας συνεδρίαση στη Βουλή για το «πολυφορεμένο κοστούμι» της διαπλοκής.
Κανένα κόμμα δεν ζήτησε συνεδρίαση ή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα. Ή όσες φορές πήγαν οι αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο έφυγαν περισσότερο διχασμένοι από πριν. Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της ισορροπίας τρόμου στην οποία βρίσκεται η χώρα. Εχουν περάσει πολλά χρόνια διχασμού και ταυτόχρονα έλλειψης ηγετών που θα μπουν μπροστά για να σηκώσουν την Ελλάδα. Ισως υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να αντιληφθούν όλοι πως το κλαράκι πάνω στο οποίο βρισκόμαστε δεν θα αντέχει για πάντα. Οταν σπάσει, θα μας πάρει όλους στον γκρεμό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια